Nogomet

Pašaliću "super krenulo": "Sve ide nekako po planu. Siguran sam da ću imati željenu minutažu"

Borna Rupnik • srijeda, 29.07.2015.
Pašaliću "super krenulo": "Sve ide nekako po planu. Siguran sam da ću imati željenu minutažu"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Mladi reprezentativac Mario Pašalić teško je mogao zamisliti bolji debi u dresu Monaca te priznaje da mu početak u novom klubu djeluje vrlo obećavajuće.

Svoj prvi službeni nastup za Monaco, protiv švicarskih Young Boysa u trećem pretkolu Lige prvaka, Mario Pašalić obilježio je mjestom u udarnoj postavi te pogotkom za konačnih 3:1 i veliku prednost svoje momčadi uoči uzvrata.

"Super mi je krenulo, presretan sam. Stvarno sam zadovoljan u Monacu. Sve ide nekako po planu, a tu je i Subašić koji mi od prvoga dana mnogo pomaže. Svaka mu čast, u svakom je trenutku spreman pomoći. Mi smo mlada, ali vrlo dobra momčad, a odlično je i što naš trener forsira mlade igrače", konstatirao je Pašalić za Goal poslije utakmice.

Pohvale je odmah primio i od trenera Leonarda Jardima, a dobro se snašao i s poznatim imenima u Monacovoj svlačionici.

"Trener mi je čestitao, bilo mu je drago što sam već u debiju i zabio pogodak. No, sada moram tako nastaviti, i dalje igrati na visokoj razini. Nema druge, a kada počnete trenirati s igračima poput Carvalha, Moutinha ili Toulalana, pa odigrate neke utakmice s njima doživite ih kao normalne osobe koje i nisu s drugoga svijeta. Samo prema njima logično imate veću dozu respekta", kaže.

Monaco opet cilja grupnu fazu Lige prvaka i prijetnju PSG-u na vrhu Francuske, a Pašaliću je osnovni cilj status standardnog prvotimca.

"Prije svega želim uhvatiti kontinuitet igara, standardno igrati ove sezone. Još sam mlad, sada mi je najbitnije igrati. Srećom, pred nama je jako puno utakmica, mnogo više nego lani u Elcheu. Monaco ove sezone igra prvenstvo, Europu, ali se natječe i u dva kupa. Siguran sam da ću imati i željenu minutažu", uvjeren je.

"Sigurno ću biti i bliže reprezentaciji. Monaco je definitivno veliki korak u mojoj karijeri, stepenica više u odnosu na Elche. Klub s velikim ambicijama, renomiranim igračima, ali prvo se trebam izboriti za standardno mjesto u početnoj postavi, pa tek onda razmišljati o drugim stvarima", zaključio je Pašalić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.07.2015. u 01:15
    Subašić se pokazao kao ljudina kroz zadnje dvije godine.Mislim da nije potrebno sve živo nabrajat.
    Obrisan korisnik