Nogomet

Bilić: "Hrvati nisu rasisti, mi smo sve samo ne rasisti, ne krivim HNS"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 30.07.2015.
Bilić: "Hrvati nisu rasisti, mi smo sve samo ne rasisti, ne krivim HNS"
Foto: EPA

Bivši hrvatski izbornik i trenutno trener West Hama Slaven Bilić tvrdi kako ne treba generalizirati i Hrvate proglašavati rasistima samo zbog malog broja navijača koji žele doći u prvi plan...

Slaven Bilić ne prihvaća tezu dijela svjetski medija da su Hrvati rasisti. Bilić vjeruje kako je vrlo mali broj onih koji su spremni na takve stvari komentirajući incident sa svastikom na Poljudu.

"Ne vjerujem da je to netko napravio zato što je rasist. Napravili su to samo da naprave, uz sve današnje medije ako nešto stavite na YouTube, postaje junak određene skupine ljudi. Neki pišu da su Hrvati rasisti, ali to, naravno, nije istina. Mi smo sve samo nismo rasisti. Ne možete reći da su hrvatski navijači rasisti, ne znam koliko ih radi te stvari, desetak, stotinu, ali ne više od toga."

Krivicu ne prebacuje na HNS za kojeg smatra da radi koliko je moguće.

"Ne mogu kriviti Hrvatski nogometni savez. Hrvat sam iz Splita i znam da se Savez trudi i bori protiv takvih stvari. Pokušava, ali nemoguće je spriječiti ljude da skandiraju s tribina."

U ovom trenutku Biliću je ipak najvažniji dvoboj trećeg pretkola Europske lige u kojem njegov West Ham igra protiv Astre.

"Astra je dobra momčad, ali i mi smo, stoga očekujem dvije dobre i neizvjesne utakmice. Ne očekujemo lagan posao, stvari nisu idealne, ali moramo se naučiti nositi sa svim situacijama."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.07.2015. u 19:59
    debilić
    Obrisan korisnik