Tenis

Baghdatis traži prvo finale nakon četiri godine, Kudla iznenađenje u Atlanti

Branimir Korać • subota, 01.08.2015.
Baghdatis traži prvo finale nakon četiri godine, Kudla iznenađenje u Atlanti
Foto: EPA

Poznati su polufinalisti ATP turnira u Atlanti gdje će se u borbi za titulu naći tri nositelja i kvalifikant. "Uljez" među nositeljima je Amerikanac Denis Kudla...

Prvi nositelj ATP turnira u Atlanti John Isner nije dopustio iznenađenje u četvrtfinalu. Za protivnika je imao Litavca Ričardasa Berankisa i upisao pobjedu u dva seta sa 7:6, 6:4. Isner je slavio u svom stilu, odlično je servirao, a jedinu break priliku u meču je iskoristio što mu je osiguralo polufinale.

Odlično u Atlanti igra i Marcos Baghdatis koji je stigao do trećeg polufinala ove godine i pokušat će po prvi puta ući u finale nakon četiri godine. Za ulazak u polufinale igrao je protiv drugog nositelja Vaseka Pospisila i odnio pobjedu 6:4, 7:6.

"Kontrolu nad mečom izgubio sam kada sam servirao kod 5:2 za set uz 40:15, tu sam mu dao nekoliko besplatnih poena, odigrao je agresivnije i okrenuo stvari. U konačnici sam ipak pronašao način kako doći do pobjede, kod 5:5 u tie-breaku odigrao sam nevjerojatan poen i nakon toga vratio sve na svoju stranu", kaže Baghdatis.

Dalje je otišao i sedmi nositelj Gilles Müller također pobjedom u dva seta protiv Goa Soede dok je Denis Kudla napravio sjajan posao prolaskom iz kvalifikacija do polufinala. U četvrtfinalu je svladao Dudija Selu.

ATP Atlanta, četvrtfinale:
John Isner (SAD, 1) - Ričardas Berankis (Litva) 7:6(5), 6:4
Marcos Baghdatis (Cipar, 5) - Vasek Pospisil (Kanada, 2) 6:4, 7:6(5)
Gilles Müller (Luksemburg, 7) - Go Soeda (Japan) 7:5, 6:1
Denis Kudla (SAD, Q) - Dudi Sela (Izrael) 7:5, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!