Vodeni sportovi

Karla Šitić lako do pobjede, Matija Luka Rafaj u foto finišu do naslova prvaka Hrvatske

Sportnet • subota, 01.08.2015.
Karla Šitić lako do pobjede, Matija Luka Rafaj u foto finišu do naslova prvaka Hrvatske

Sedam dana nakon predivnog plivačkog druženja u Raslini, Cro Cup karavana se preselila u Omiš gdje je održano 13. Državno prvenstvo na 10 kilometara, 22. Otvoreno prvenstvo Dalmacije u daljinskom plivanju, a ujedno i sedmo ovogodišnje CRO CUP natjecanje. Nažalost, nakon što je prije početka sezone iz kalendara CRO CUP-a izbrisana splitska utrka na 10 kilometara pod nazivom Croatia Open Water te nakon što je izvršni odbor Hrvatskog saveza daljinskog plivanja odlučio da se utrka održana u Novom Vinodolskom neće bodovati za CRO CUP današnja utrka je ostala jedina utrka na 10 kilometara u rasporedu ovogodišnjeg CRO CUP-a.

Iako je jutros rano u Omišu puhala dosta jaka bura koja se do početka utrke smirila, natjecatelje su na startu utrke dočekali idealni uvjeti za plivanje uz temperaturu mora od 27 °C. Na startu današnje utrke našli su se gotovo svi najbolji hrvatski daljinski plivači, izuzev Marina Milana aktualnog prvaka Hrvatske na 5 kilometara. Nešto iza devet sati u utrku je krenulo 9 plivačica i 28 plivača. Od njih ukupno 37 samo jedan plivač nije uspio doći do cilja, dok je jedan naknadno diskvalificiran.

Današnju utrku, isto kao i prošlogodišnju, obilježio je foto finiš u muškoj konkurenciji. U napetoj završnici najspretniji od trojice plivača bio je Matija Luka Rafaj iz KDP Triton iz Siska, a odmah iza njega Ivan Šitić i Duje Milan iz KDP Split. Tako je nakon što je Nika Perčić prošlog tjedna u Raslini prekinula nepobjedivost KDP Split u ženskoj konkurenciji, isto pošlo za rukom i Matiji Luki Rafaju u muškoj. Zanimljivo je da smo i prošlog tjedna u Raslini vidjeli foto finiš između Duje Milana i Matije Luke Rafaja, a tada je spretniji bio Duje Milan. Najbrža od djevojaka bila je, po četvrti put ove sezone, Karla Šitić koja je stigla u cilj točno minutu nakon svojih muških kolega. Drugo mjesto kod djevojaka osvojila je aktualna prvakinja Hrvatske na 5 kilometara Antonia Buličić, dok je treća završila Nika Perčić.

Prošle subote je članica KDP Split Dina Levačić osvojila treće mjesto na prestižnoj, 32 kilometra dugoj, utrci FINA Grand Prix u kanadskom Lac St-Jean, dok su u toku ovog tjedna na Svjetskom prvenstvu nastupili Ivan Šitić koji je utrku na 10 kilometara završio na 59. mjestu i Karla Šitić koja je nakon jednog udarca morala odustati od utrke. CRO CUP natjecanje nastavlja se sljedeće subote na Istu utrkom “Oko Benušića“ u dužini 4,2 kilometra.

CRO CUP i Državno prvenstvo na 10 kilometara Omiš 2015.

Djevojke:
1. Karla Šitić KDP Split 2.11.38
2. Antonia Buličić KDP Split +4.03 minute
3. Nika Perčić KDP Primorje Rijeka +4.03 minute
4. Dina Levačić KDP Split +6.12 minuta
5. Marija Dobrošević KDP Triton Sisak +31.20 minuta
Muškarci:
1. Matija Luka Rafaj KDP Triton Sisak 2.10.38
2. Ivan Šitić KDP Split u vremenu pobjednika
3. Duje Milan KDP Split u vremenu pobjednika
4. Filip Husnjak KDPSR Poreč +2.31 minuta
5. Petar Matić KDP Split +3.01 minuta

Krešimir Bošković

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!