Nogomet

Moldeu važno "dobro se braniti", Dinamo mora "biti brži, više trčati i više pucati, uz manje grešaka"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 03.08.2015.
Moldeu važno "dobro se braniti", Dinamo mora "biti brži, više trčati i više pucati, uz manje grešaka"
Foto: Kristijan Komarica

Momčad hrvatskog prvaka odradila je posljednji trening uoči uzvrata protiv Moldea, a susret su najavili domaći trener Tor Ole Skullerud te gostujući Zoran Mamić.

"Nadam se da ćemo pitanje prolaska riješiti u ovih drugih 90 minuta", sažeo je ciljeve zagrebačkog Dinama trener Zoran Mamić. Modri su doputovali u Norvešku s 1:1 iz prošlotjednog ogleda na Maksimiru.

Protivnik neće biti lak zalogaj, podsjetio je Mamić: "Cijenimo ih, kvalitetni su, što su dokazali s tri naslova u četiri sezone, ali očekujemo pobjedu i prolazak dalje. Vjerojatno će igrati slično kao u Zagrebu, s obzirom da imaju pozitivan rezultat i ne moraju puno riskirati i napasti nas".

Kako će izgledati Dinamo, koji u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka nije oduševio?

"Moramo biti brži, više trčati i više pucati s ruba šesnaesterca, uz manje tehničkih grešaka. Bit ćemo u tome bolji, a sve će to biti lakše zbog savršenog stanja umjetne trave na Moldeovom stadionu", naglasio je Mamić, koji je najavio da bi umjesto suspendiranog Machada mogao zaigrati Goncalo.

S druge strane, Molde je dodatno ohrabren dobrim rezultatom iz Zagreba i maksimalno se pripremio za uzvrat, u kojemu će prije svega računati na kvalitetnu obranu.

"Pažljivo smo analizirali Dinamo, uključujući i utakmicu u petak, premda su tada promijenili brojne igrače. Protiv takve momčadi, na ovoj je razini natjecanja važno dobro se braniti jer je Dinamo siguran i brz na lopti, spreman pronaći prostor. Kada to sredimo, trebamo iskoristiti vlastite prilike", kaže trener Tor Ole Skullerud.

"Novčana nagrada za prolaz ništa nam ne pomaže u ovim trenucima. Trebaju nam dobar plan za utakmicu i dobra partija, samo o tome razmišljamo", dodao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bubici04.08.2015. u 09:47
    Čorić ne smije igrati u Europi ;)
    bubici
  • Obrisan korisnik03.08.2015. u 21:57
    7 defenzivnih igrača. Flashback na Barićevu momčad sa Tudorom i Živkovićem kao kreatorima, Rossom kao ofenzivcem i još 3 beka. Sutra trebaju igrati Eduardo-Pinto-Sigali-Benković(bolje netko tko nikad nije igrao nego netko tko stalno igra pa je loš)-Pivarić-Ademi-Rog-Soudani-Pjaca-Henriquez-Hodžić... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • grga94403.08.2015. u 21:42
    halooo! kakav goncalo?!? stavljaj roga ili ćorića, ne izmišljaj toplu vodu, sutra ih se treba napasti, a ne igrati s 3 stopera, 2 beka, 2 defanzivna vezna i pjacom u sredini
    grga944