Vodeni sportovi

Cameron van der Burgh već u kvalifikacijama do svjetskog rekorda, Saemundsson bez finala

Branimir Korać • utorak, 04.08.2015.
Cameron van der Burgh već u kvalifikacijama do svjetskog rekorda, Saemundsson bez finala
Foto: EPA

Nastavljena su plivačka natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Kazanu, a već kvalifikacije na 50 prsno donijele su novi svjetski rekord za Južnoafrikanca Camerona van der Burgha...

Južnoafrikanac Cameron van der Burgh već u kvalifikacijama na 50 prsno popravio je svjetski rekord kojem je bio vlasnik, ali nije samo on išao fantastično brzo.

Van der Burgh je isplivao 26.62 što je pet stotinki brže od starog svjetskog rekorda, a 26.68 isplivao je Adam Peaty dok je 26.70 isplivao Damir Dugonjić što garantira veliku bitku u borbi za odličja i moguće novo popravljanje svjetskog rekorda.

Od hrvatskih plivača ovog jutra u kvalifikacijama je nastupio samo Sven Arnar Saemundsson na 800 metara i nije uspio dohvatiti finale.

Saemundsson je bio na razini prijavljenog rezultata, isplivao je 8:07.40 što mu je bilo dovoljno za ukupno 32. mjesto s 22.63 sekunde zaostatka za najbržim u kvalifikacijama Connorom Jaegerom.

Poslijepodne je na rasporedu pet finala i to kod plivača na 200 slobodno i 100 leđno te kod plivačica na 100 leđno, 100 prsno i 1500 slobodno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!