Vodeni sportovi

Nižu se sjajni rezultati u Kazanu, novi svjetski rekordi za Ledecky i Peatyja

Mihaela Bradovski • utorak, 04.08.2015.
Nižu se sjajni rezultati u Kazanu, novi svjetski rekordi za Ledecky i Peatyja
Foto: EPA

Trećeg dana plivačkih natjecanja u Kazanu, u poslijepodnevnom programu upisana su dva nova svjetska rekorda. Adam Peaty rušio je rekord u polufinalu na 50 prsno, a Katie Ledecky u finalu na 1500 metara...

Na 200 metara slobodnim stilom kod plivača zlato je osvojio Britanac James Guy koji je u foto finišu sa šest stotinki prednosti bio brži od Yanga Suna iz Kine dok je svjetski rekorder Paul Biedermann osvojio broncu.

Kod plivačica na 100 leđno dominirale su Australke koje su osvojile zlato i srebro. Emily Seebohm bila je najbrža, a druga je bila Madison Wilson. Dankinja Mie Oe Nielsen osvojila je broncu.

Jedno od najizglednijih zlata bilo je ono Katie Ledecky na 1500 metara. Jučer je popravila svjetski rekord, a danas je to ponovila i s 15:25.48 ostvarila više od dvije sekunde bolje vrijeme od starog rekorda. Novozelanđanka Lauren Boyle s 15 sekundi zaostatka osvojila je srebro, a Mađarica Boglarka Kapas bila je treća.

Zlatno odličje na 100 metara leđnim stilom za plivače osvojio je Australac Mitchell Larkin s osam stotinki prednosti nad Camilleom Lacourtom te 26 stotinki ispred Matta Greversa.

Bez zlata na 100 metara prsno ostala je sjajna Litavka Ruta Meilutyte koja je zaostala 70 stotinki za Ruskinjom Julijom Efimovom, a samo stotinku prednosti imala je brončana Alla Atkinson ispred Kanako Watanabe.

Nevjerojatnu utrku isplivao je Adam Peaty na 50 metara prsnim stilom gdje je srušio svjetski rekord koji je jutros postavio Cameron van der Burgh. Peaty je isplivao čak 20 stotinki brže vrijeme i postavio novu granicu na 26.42.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!