Nogomet

Dinamov rasplet upozorio i Hajduk: "Ne smijemo darivati protivnika i moramo biti raznoliki"

Borna Rupnik • srijeda, 05.08.2015.
Dinamov rasplet upozorio i Hajduk: "Ne smijemo darivati protivnika i moramo biti raznoliki"
Foto: Duje Bonačić

Nogometaši Hajduka otputovali su u Norvešku, na uzvrat protiv Stromsgodseta, a trener Damir Burić u Splitu je morao ostaviti Antu Roguljića.

S obećavajućih 2:0 u džepu, Hajduk čeka uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Europske lige. No, gostovanje u Norveškoj neće biti lak posao, a treneru Damiru Buriću upozorenje je bio i Moldeov povratak s 0:3 na 3:3 protiv Dinama.

"Nisam gledao, ali bilo je jako zanimljivo. To nam je upozorenje, moramo biti potpuno koncentrirani i ne smijemo darivati protivnika. Pokušat ćemo iznenaditi Stromsgodset, moramo biti raznoliki, a znamo i napasti i braniti se", rekao je Hajdukov strateg.

Hajduk će biti oslabljen za neigranje Ante Roguljića, koji neće na put zbog problema s aduktorima, a punu potporu ima i vratar Lovre Kalinić.

"Pomoći ćemo mu kao momčad, samo rješavati neke povratne lopte i bolje ćemo komunicirati. Kada postavimo obranu visoko, ostaje veliki prostor i to je složeno, zato i griješimo. S druge strane, lako je stati u svoj kazneni prostor i čekati protunapad, to nije velika umjetnost", komentirao je Burić.

"U paklenom smo tempu i tražimo ravnotežu, igrače koji mogu podnijeti sve zahtjeve, ali osjeća se pozitivni naboj", zaključio je trener.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!