Vodeni sportovi

Kinezi uzeli dva zlata, Lochte zaokružio svoju pojedinačnu zlatnu kolekciju na deset

Borna Rupnik • četvrtak, 06.08.2015.
Kinezi uzeli dva zlata, Lochte zaokružio svoju pojedinačnu zlatnu kolekciju na deset
Foto: EPA

Zetao Ning i Yuanhui Fu usrećili su u četvrtak Kineze, Ryan Lochte i ženska štafeta Amerikance, a zlatom se okitila i jedna Japanka.

U Kazanu je u četvrtak podijeljeno pet kompleta plivačkih medalja, a po dva su zlata otišla u Kinu i Sjedinjene Američke Države.

Kineze su obradovali Zetao Ning na 100 metara slobodno i Yuanhui Fu na 50 metara leđno.

Zetao Ning nadjačao je Camerona McEvoya iz Australije i Federica Grabicha iz Argentine s vremenom 47.84, a Yuanhui Fu za zlato je isplivala 27.11, što je bilo prebrzo za srebrnu Etiene Medeiros iz Brazila i Zhao Jing, također Kineskinju i vlasnicu svjetskog rekorda i dva svjetska zlata.

Amerikanci pak slave Ryana Lochtea, koji je po četvrti puta zaredom "pozlatio" disciplinu na 200 metara mješovito. S vremenom 1:55.81 iza sebe je ostavio Brazilca Thiaga Pereiru i Kineza Wang Shuna, a to mu je bilo i "okruglo" deseto pojedinačno zlato na svjetskim smotrama.

Zlato je uzela i američka ženska štafeta na 4x200 metara, što je ujedno i nova svjetska titula za Katie Ledecky. S njom su plivale još Missy Franklin, Leah Smith i Katie McLaughlin, a ostvarile su vrijeme 7:45.37. Do srebra su doplivale Talijanke, a do bronce Kineskinje. Najteže je bilo Šveđankama, koje su vodile sve do zadnje izmjene, da bi naposljetku ostale praznih ruku.

Peto je zlato osvojila japanska plivačica Natsumi Hoshi na 200 metara leptir (2:05.56). Srebro je pripalo Cammile Adams iz SAD-a, a bronca Yufei Zhang iz Kine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!