Vodeni sportovi

Sestre Campbell uzele medalje, tri plivačice podijelile broncu

Branimir Korać • petak, 07.08.2015.
Sestre Campbell uzele medalje, tri plivačice podijelile broncu
Foto: EPA

Na Svjetskom prvenstvu u Kazanu vrlo zanimljiv dan s nizom kvalitetnih rezultata. Zlata su otišla u Australiju, Japan, Njemačku i Veliku Britaniju...

Poslijepodnevni program u Kazanu otvoren je velikim finalom plivačica na 100 slobodno gdje je Sarah Sjöstrom ostala bez zlatnog odličja. Sestre Campbell napale su Šveđanku i tako je Bronte uzela zlato dok se Cate morala zadovoljiti broncom. Nova svjetska prvakinja isplivala je dionicu za 52.52, 18 stotinki brže od Šveđanke.

Sjajnu formu potvrdio je Mitchell Larkin koji je uvjerljivo slavio na 200 leđno i to s 1:53.58 što je novi rekord Oceanije. Sekundu iza njega vodila se bitka za ostala odličja, srebro je uzeo Poljak Radoslaw Kawecki, a broncu Rus Evgenij Rilov.

Na istoj dionici, ali prsnim stilom za plivačice, zlatno odličje odnijela je Japanka Kanako Watanabe koja je slavila s 2:21.15. Uvjerljivom pobjedom Japanka je uzela titulu svjetske prvakinje, srebro je osvojila Micah Lawrence iz SAD-a, a broncu su podijelile čak tri plivačice - Španjolka Jessica Vall, svjetska rekorderka Dankinja Rikka Moller Pedersen i Kineskinja Jinglin Shi.

U istoj disciplini kod plivača zlatno odličje odnio je Nijemac Marco Koch s 2:07.76, 29 stotinki ispred Amerikanca Kevina Cordesa i 34 stotinke ispred Mađara Daniela Gyurte.

Na 4×200 slobodno za plivače zlatno odličje Britancima donio je James Guy koji je sjajno isplivao posljednju dionicu i prestigao Amerikanca Michaela Weissa i donio Britaniji zlato s 42 stotinke boljim vremenom od SAD-a. Treća je Australija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!