Vodeni sportovi

Daljinsko plivanje: Šitići pobijedili na Istu

Sportnet • subota, 08.08.2015.
Daljinsko plivanje: Šitići pobijedili na Istu

Danas je na Istu održan osmi plivački maraton Oko Benušića ujedno i osma postaja ovogodišnjeg Cro Cupa. Pobjede u obje konkurencije ostvarili su članovi obitelji Šitić, Karla i Ivan.

Današnja utrka na Istu obilježio je iznimno velik broj natjecatelja, njih ukupno 128, od čega 36 u ženskoj i čak 92 u muškoj konkurenciji. Spomenimo da je do sada najveći odaziv bio u Raslini gdje je na glavnoj utrci nastupilo točno 100 natjecatelja.

Zbog specifičnosti ove utrke, uz Faros maraton, jedine otočne start je bio tek u 12.45 sati, odnosno sat i 15 minuta nakon dolaska trajekta sa natjecateljima na Ist. Bez obzira na relativno kasno vrijeme starta natjecatelji su imali gotovo idealne uvjete za plivanje.

Iako je na samom startu, zbog velikog broja natjecatelja, bilo malo gužve nakon samo stotinjak metara kolona plivača se razvukla, a glavni favoriti su zauzeli svoje pozicije na čelu utrke.

I treći tjedan za redom svjedočili smo napetoj završnici muške utrke čiji su glavni akteri ovaj put bili Ivan Šitić i Duje Milan obojica članovi KDP Split. Samo pet sekundi nakon Ivana prva je od djevojaka do cilja stigla Karla Šitić također članica KDP Split. Za treće mjesto u muškoj konkurenciji također su se borili članovi KDP Split Dino Špadina i Petar Matić, a uspješniji od njih dvojice bio je Dino koji je u samom finišu ostvario prednost od tri sekunde. Nakon njih dvojice u cilj su stigle tri djevojke Nika Perčić iz KDP Primorje, Lucija Aralica iz KDP Donat i Dina Levačić iz KDP Split. Peto mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Marko Zidarić iz KDP Primorje, dok je kod djevojaka peta bila Antonia Buličić iz KDP Split.

Današnjim isplivanim vremenom Karla Šitić je postavila novi ženski rekord maratona na Istu, dok muški i dalje ostaje u vlasništvu njezinog klupskog kolege Marina Milana koji nije danas nastupio. Iduće natjecanje Cro Cupa je maraton Šilo - Crikvenica, najstariji plivački maraton u Hrvatskoj, koji će se održati u sljedeću subotu, nakon čega daljinske plivače čeka mali predah od natjecanja.

Plivački maraton "Oko Benušića" Rezultati žene 4,2 kilometra:
1. Karla Šitić KDP Split 53.39
2. Nika Perčić KDP Primorje +1.39 min
3. Lucija Aralica KDP Donat +3.19 min
4. Dina Levačić KDP Split +3.34 min
5. Antonia Buličić KDP Split +6.29 min
Rezultati muški 4,2 kilometra:
1. Ivan Šitić KDP Split 53.34
2. Duje Milan KDP Split + 1 sekunda
3. Dino Špadina KDP Split + 1.32 min
4. Petar Matić KDP Split + 1.35 min
5. Marko Zidarić KDP Primorje + 6.30 min

Krešimir Bošković

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!