Vodeni sportovi

Katie Ledecky uzela i peto zlato, opet srušila svjetski rekord, rekordna i mješovita štafeta SAD-a

Borna Rupnik • subota, 08.08.2015.
Katie Ledecky uzela i peto zlato, opet srušila svjetski rekord, rekordna i mješovita štafeta SAD-a
Foto: EPA

Katie Ledecky i u subotu je bila jedna od glavnih zvijezda na Svjetskom prvenstvu u ruskom Kazanu.

18-godišnja Amerikanka Katie Ledecky ponovno je osvojila svjetsko zlato na 800 metara slobodno, a u Kazanu je isplivala i novi svjetski rekord (8:07.39), više od tri sekunde brži od svog prijašnjeg svjetskog rekorda.

To joj je bilo peto zlato na ovom SP-u, a srebro je pripalo Lauren Boyle s Novog Zelanda, dok je broncu osvojila Jazmin Carlin iz Velike Britanije.

Svjetski rekord srušila je i američka mješovita štafeta na 4x100 slobodno. Ryan Lochte, Nathan Adrian, Simone Manuel i Missy Franklin do zlata su došli s 3:23.05, ispred Nizozemske i Kanade.

Francuski plivač Florent Manaudou treće je zlato u Kazanu osvojio na 50 metara slobodno (21.19), ispred Amerikanca Adriana i Brazilca Fratusa.

Treće je zlato uzela i Emily Seebohm iz Australije, na 200 metara leđno (2:05.81). Bila je brža od Amerikanke Franklin i Mađarice Hosszu.

Šveđanka Sarah Sjöström, također jedna od najuspješnijih plivačica u Kazanu, uzela je svoje drugo zlato i treću medalju, na 50 metara leptir. Pobijedila je s 24.96, rekordom svjetskih prvenstava, ispred srebrne Dankinje Ottesen i brončane Kineskinje Lu Ying.

Chad le Clos ponovno je postao svjetski prvak na 100 metara leptir. S 50.56 nadmašio je Mađara Laszla Cseha i Josepha Isaaca Schoolinga iz Singapura.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • staropramen08.08.2015. u 22:57
    i Singapur uzima medalje, a naše plivanje u banani... koja smo mi jadna država strava
    staropramen