Rukomet

PPD Zagreb deklasirao Göppingen pa izgubio od Kiela, slijedi okršaj za treće mjesto

Sportnet • nedjelja, 09.08.2015.
PPD Zagreb deklasirao Göppingen pa izgubio od Kiela, slijedi okršaj za treće mjesto
Foto: Davor Sajko

Nakon pobjede protiv Göppingena i poraza protiv Kiela, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb zauzeli su drugo mjesto u skupini B i igrat će za treće mjesto s njemačkim prvoligašem i osvajačem kupa EHF-a, Füchse Berlinom. Utakmica za treće mjesto igra se u nedjelju u 14 sati.

Svoj prvi susret u skupini rukometaši Zagreba odigrali su protiv njemačkog prvoligaša Göppingena i fenomenalnom igrom deklasirali renomiranog protivnika (33:18). Hrvatski su rukometni prvaci izvrsnom obranom već u prvom dijelu riješili pitanje pobjednika nakon kojeg su imali prednost 16:8.

Trener Vujović kombinirajući obranu 6-0 i 5-1 i sa Stevanovićem koji je skupio nevjerojatne 22 obrane uspio je limitirati Göppingen na svega 18 pogodaka u susretu. Osim obrane i napad je bio na visini zadatka postigavši 33 pogotka, a najefikasniji bili su Luka Stepančić, Josip Šandrk i Sandro Obranović s pet pogodaka.

Nakon pobjede protiv Göppingena hrvatski prvak razigravao je za prvo mjesto u skupini s njemačkim prvakom THW Kielom. Nakon 60 minuta tvrde, muške utakmice kao pobjednik izašao je njemački prvak THW Kiel rezultatom 30:26 (14:14). Najbolji u srazu s THW Kielom bili su Luka Stepančić sa šest, Sandro Obranović s pet, odnosno Leon Šušnja s četiri pogotka. Filip Ivić imao je sedam obrana, dok je Ivan Stevanović obranio tri sedmerca.

Tako će Zagreb drugoga dana turnira razigravati s Füchse Berlinom za treću poziciju na turniru, dok će THW Kiel u velikom finalu odmjeriti snage s mađarskim MKB – MVM Veszpremom.

Marjan Kreševac

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!