Vodeni sportovi

Završeno Svjetsko prvenstvo, Sun bez nastupa na 1500 metara, Paltrinieriju zlato s rekordom

Branimir Korać • nedjelja, 09.08.2015.
Završeno Svjetsko prvenstvo, Sun bez nastupa na 1500 metara, Paltrinieriju zlato s rekordom
Foto: EPA

Završeno je Svjetsko prvenstvu Kazanu plivačkim natjecanjima, a na rasporedu je posljednjeg dana bilo osam finalnih utrka. U finalu na kraju nije bilo Suna Yanga na 1500 metara što je iskoristio Gregorio Paltrinieri...

U finalu na 50 metara leđno Camille Lacourt potvrdio je status favorita i s 24.23 uzeo zlato. Lacourtova pobjeda bila je uvjerljiva, 28 stotinki iza njega je ostao Matt Grevers, a 46 stotinki Ben Treffers. Svjetski rekorder Liam Tancock ostao je bez odličja, više nije tako brz i završio je kao sedmi.

Dominacija Litavke Rute Meilutyte više nije tako izražena kao pretprošle i prošle godine, na 50 prsno ostala je bez odličja nakon što je u finalu isplivala za nju skromnih 30.14. Za stotinku joj je pobjegla bronca koju je uzela Julija Efimova, za tri stotinke srebro koje je osvojila Alla Atkinson, a za devet stotinki zlato Jennie Johansson.

Na 400 mješovito za plivače zlato je odnio Japanac Dalya Seto s 4:08.50 ostavivši daleko iza sebe Davida Verraszta i Chasea Kalisza koji su se borili za srebro.

Na 50 slobodno za plivačice Cate Campbell zaspala je na startu i tu je izgubila odličje. Na kraju je zlato uzela njezina sestra Bronte s 24.12, Ranomi Kromowidjojo bila je druga, a Sarah Sjöstrom treća s pet stotinki ispred Cate Campbell.

Svjetski rekorder na 1500 metara Sun Yang nije se pojavio na startu finala ove dionice zbog bolova u prsima što je otvorilo put prema zlatu Talijanu Gregoriju Paltrinieriju koji je s 14:39.67 postavio novi europski rekord i u završnici izdržao napad Amerikanca Connora Jaegera.

Na 400 mješovito za plivačice Katinka Hosszu stigla je do zlata bez većih problema s isplivanih 4:30.39, vrlo blizu rekordu svjetskih prvenstava koji i sama drži. Amerikanka Maya Di Rado bila je druga, a Kanađanka Emily Overholt treća.

U muškoj štafeti 4×100 mješovito veliku bitku vodili su Amerikanci i Australci, a SAD je odnio zlato sa štafetom u sastavu Ryan Murphy, Kevin Cordes, Tom Shields, Nathan Adrien. Treći su bili Francuzi.

Kod plivačica u istoj disciplini SAD je ostao bez odličja s četvrtim mjestom, a slavile su Kineskinje Fu Yuanhui, Shi Jinglin, Lu Ying i Shen Duo. Šveđanke su s europskim rekordom druge, a Australke treće.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!