Nogomet

Messi: "Opustili smo se i oni su se vratili", Enrique: "Moramo analizirati što nam se dogodilo"

Branimir Korać • srijeda, 12.08.2015.
Messi: "Opustili smo se i oni su se vratili", Enrique: "Moramo analizirati što nam se dogodilo"
Foto: EPA

Barcelona je u produžetku bila bolja od Seville s 5:4 i stigla do trofeja Superkupa. Ispustila je vodstvo 4:1, no na kraju je ipak izvukla pobjedu...

Lionel Messi proglašen je igračem utakmice, odigrao je odlično, a uz to i postigao dva prekrasna gola iz slobodnih udaraca.

"Imao sam dovoljno sreće da zabijem ta dva pogotka i sretan sam zbog ovog trofeja. Imali smo veliku podršku s tribina i osjećali smo se kao domaćini u ovom susretu. Ovo nam je vrlo važan trofej jer se nismo nipošto željeli "probuditi na lijevu nogu" uoči sezone. Meč je bio čudan i težak, igrali smo odlično 60 minuta, a onda smo se opustili i oni su se vratili. Drago mi je zbog Pedra, ne znam kakva će biti njegova odluka, ali imat će našu podršku što god da odluči", kaže Messi.

Luis Enrique mogao je odahnuti. Njegova momčad ipak je izvukla pobjedu i osvojila trofej nakon što je Unai Emery sve do ulaska Pedra vukao bolje poteze s klupe.

"Teško je osvojiti bilo koji trofej i to se vidjelo na terenu. Sevilla je sjajno reagirala, uspjela se vratiti, ali sam sretan da smo izdržali. Sada smo koncentrirani već na drugu borbu za trofej, u petak nas čeka Superkup Španjolske protiv Athletica. Sevilla je ovdje napravila jedino što je bilo ispravno, kada gubiš 4:1 onda stvarno nemaš što izgubiti i možeš igrati na sve ili ništa. Moramo analizirati što nam se dogodilo i kako su se vratili u utakmicu. Što se tiče Pedra, imao je problema s aduktorom, a i svi znaju njegovu situaciju. zato sam krenuo s Rafinhom i to bih ponovio", dodaje Enrique.

Emery je došao jako blizu trofeju, ali ipak ga nije uzeo. Sevilla je upisala povratak u utakmicu kakav protiv Barcelone jako rijetko prolazi i može biti ponosan na svoje igrače.

"Kod 4:1 nismo imali velika očekivanja, samo smo željeli izdržati što duže i boriti se. Međutim sa svakim golom dobivali smo novu nadu i na kraju smo dobili priliku. Barcelona je iz prekida došla i do petog gola, nije bilo lako ponovno se vratiti, ali smo svejedno imali tri čiste prilika nakon toga."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!