Tenis

Branitelj naslova prejak: Ćorić bez rješenja za Tsongu

Davor Kovačević • srijeda, 12.08.2015.
Branitelj naslova prejak: Ćorić bez rješenja za Tsongu
Foto: EPA

Bez servisa i konzistentnosti udaraca Borna Ćorić nije mogao ozbiljnije ugroziti branitelja naslova Jo-Wilfrieda Tsongu koji je sa 6:4, 6:4 izborio prolaz u drugo kolo Montreala.

Makar je zbog kišne odgode dobio dodatan dan da složi dobitnu taktiku, ukupno gledajući, nije to bila posebno nadahnuta partija najmlađeg tenisača u Montrealu, Borne Ćorića, svom premijernom na američkoj turneji. Doduše, može se na dobar dio kredita Ćorić osloniti i zbog jačine svog protivnika, Jo-Wilfrieda Tsonge koji je prije točno godinu dana napravio vjerojatno i svoj najveći pojedinačni uspjeh, uz Pariz i finale Australian Opena, osvojivši Rogers kup na terenima Toronta.

Svojom silinom i snagom udaraca Tsonga je otupio veći dio Ćorićevih vrlina. Ona najbolja, backhand, nije bila na razini. S najboljim udarcem u svom repertoaru Ćorić je napravio previše neforsiranih pogrešaka, dok je servis nastavio u oscilirajućem tonu. Nažalost, ovaj današnji bio je u negativnom smjeru jer je Ćorić ubacivao tek malo iznad 50 %.

S tom kombinacijom protiv desetog nositelja šanse nisu bile velike. Čak ni kada bi bio u naizgled lijepoj situaciji poput one s breakom prednosti u drugom setu, sa servisom nakon kojeg bi konstantno morao izgrađivati poen jednostavno je bilo preteško. S druge strane, Tsonga bi u pravilu s prvim servisom odmah i osvajao poen i tu je ležala konačna razlika ovih tenisača.

Prve je poklone Ćorić isporučio u osmom gemu meča kada je nakon 30-0 izgubio servis pa je na jednak način uzvratio i Tsonga iako je Hrvat na break-lopti odigrao jedan od rijetkih kvalitetnih poena. Odmah kasnije u sljedećem gemu ponovno je Ćorić većinom morao kretati od nule pri drugom servisu, za Tsongu idealna prilika za set, a na kraju se ta priča produžila i na cijeli meč.

ATP Masters 1000, Montreal, prvo kolo:
Jo-Wilfried Tsonga (Francuska) – Borna Ćorić (Hrvatska) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!