Nogomet

Prvi veliki derbi sezone: Manchester City dočekuje Chelsea, dvoboj Borussija na početku Bundeslige

Sportnet • petak, 14.08.2015.
Prvi veliki derbi sezone: Manchester City dočekuje Chelsea, dvoboj Borussija na početku Bundeslige
Foto: EPA

Tri od pet liga petice startalo je s novom sezonom, a uskoro će nam se pridružiti i Talijani i Španjolci. Prvi veliki derbi na rasporedu je ovog vikenda, u nedjelju Manchester City dočekuje Chelsea...

Novu bundesligašku sezonu otvorit će u petak navečer aktualni prvak i glavni kandidat za novu titulu, Guardiolin Bayern, a gost na Allianz Areni bit će mu jedna od institucija njemačkog nogometa, HSV. Momčad Olića i Iličevića prošle je sezone jedva, u zadnji čas, sačuvala svoj prvoligaški status i već u Bavarskoj ima priliku nagovijestiti kakva je sezona čeka ovoga puta.

Perišićev će Wolfsburg u iščekivanju mogućeg odlaska hrvatskog reprezentativca dočekati Eintracht u nedjeljnom programu, a Heckingovi se nogometaši smatraju najozbiljnim izazivačima bavarskog diva. Pod posebnim će povećalom biti i dvoboj imenjaka, Borussije (D) i Borussije (M), pogotovo zbog trenerskog debija Thomasa Tuchela, Kloppovog nasljednika na kormilu žuto-crnih, ali i zbog vrlo kvalitetnog sastava iz Mönchengladbacha.

Prvoligašku će premijeru ovoga vikenda imati Ingolstadt na gostovanju kod Mainza te Darmstadt, pred svojim navijačima protiv Hannovera, koji je proteklu sezonu završio u vrlo lošoj formi. Izrazito bi zanimljiv mogao biti okršaj Werdera i Schalkea, posebno zbog transfera Di Santa, dok uvijek ozbiljni Apotekari iz Leverkusena startaju protiv Hoffenheima i povratnika Kuranyija.

Drugo kolo francuskog prvenstva otvaraju večeras Monaco i Lille. Dok je Monaco u prvom kolu upisao pobjedu u gostima kod Nice uz dosta muke, Lille je na svom stadionu poražen od PSG-a. Momčad Danijela Subašića i Marija Pašalića ulazi u ovaj susret kao favorit i očekuje novu pobjedu, a obojica hrvatskih reprezentativaca najavljeni su od prve minute u sastavu. Domaćin će krenuti otvoreno, Stephan El Shaarawy za razliku od prvog kola trebao bi krenuti od početka i Lille će biti na mukama.

Subotnji program od 17 sati otvaraju St. Etienne i Bordeaux, a u večernjem dijelu programa od momčadi koje pretendiraju na najviši plasman u akciji će biti Lyon koji gostuje kod Guingampa. Lyon je loše otvorio sezonu, na svom stadionu nije uspio doći do pobjede protiv Lorienta i sada traži iskupljenje.

Nedjelja donosi tri dvoboja, dan će otvoriti Marseille gostovanjem kod Reimsa, a zatvoriti PSG na svom stadionu protiv GFC Ajaccioa. Burno je bilo proteklih dana u Marseilleu, nakon poraza na startu protiv Caena, Marcelo Bielsa napustio je klub, a uprava je krenula u potragu za novim trenerom. S druge strane u Parizu "redovno stanje", pobjeda na početku sezone je upisana i očekuje se takav nastavak.

Prvi veliki derbi nove sezone u Premier ligi igra se u Manchesteru gdje City dočekuje Chelsea. Manuel Pellegrini i njegovi igrači odreda najavljuju kako ih zanima samo naslov prvaka Engleske i već prvo kolo pokazalo je da City misli ozbiljno. U gostima je lakoćom svladao West Bromwich i na najbolji način otvorio sezonu. S druge strane u Chelseaju su ovog tjedna bili preokupirani pokušajima brisanja kazne Thibautu Courtoisu, sukobom između Josea Mourinha i liječničke službe, vidjet ćemo koliko će to sve utjecati na momčad.

Slaven Bilić s West Hamom mora potvrditi sjajnu pobjedu kod Arsenala, hrvatski stručnjak uporno ponavlja da ta pobjeda neće značiti ništa ako West Ham ne svlada Leicestera na svom travnjaku ovog vikenda. Kramarić u prvom kiolu nije igrao, no njegov Leicester je lakoćom slavio s 4:2 protiv Sunderlanda i West Ham neće imati lagan zadatak.

Arsene Wenger iskupljenje za poraz u prvom kolu traži na gostovanju kod Crystal Palacea. Kolo u petak otvaraju Aston Villa i Manchester United, a od zanimljivijih dvoboja treba istaknuti susret između Southamptona i Evertona te Tottenhama i Stokea. Lovrenov Liverpool dočekuje Bournemouth.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.08.2015. u 18:53
    Prvi derbi ove godine, baš da vidimo kako će Begović iskoristiti priliku.
    Obrisan korisnik