Vodeni sportovi

Daljinsko plivanje: Druga pobjeda Nike Perčić, Duje Milan ponovno najbrži

Sportnet • nedjelja, 16.08.2015.
Daljinsko plivanje: Druga pobjeda Nike Perčić, Duje Milan ponovno najbrži

Jučerašnji dan je protekao u znaku plivačkih maratona. Održana su ukupno tri u Rogoznici, Crikvenici i na Visu, od kojih se 105. plivački maraton Šilo – Crikvenica bodovao za Cro Cup. Nakon utrka u Raslini i na Istu jučerašnji maraton Šilo – Crikvenica donio je novi ovosezonski rekord u broju plivača na jednoj Cro Cup utrci. Na najstarijem hrvatskom plivačkom maratonu nastupilo je 350 plivačica i plivača iz desetak europskih država. Pobjede su ostvarili Nika Perčić iz KDP Primorje i Duje Milan iz KDP Split.

Po odličnim uvjetima za plivanje jučer je po 105. put održan plivački maraton Šilo – Crikvenica. Uz more prepuno plivača, ovaj maraton je obilježio veliki broj gledatelja koji su se izvrsno zabavljali dok su na crikveničkoj rivi čekali da natjecatelji preplivaju kanal između Šila na otoku Krku i Crikvenice. Najbrži od svih natjecatelja je, po peti put ove sezone, bio vodeći plivač u poretku Cro Cupa Duje Milan. Do drugog mjesta u muškoj konkurenciji doplivao je Švicarac Martin Hohl, dok je treće mjesto pripalo još jednom hrvatskom reprezentativcu Matiji Luki Rafaju iz KDP Triton. Kod djevojaka je drugu ovogodišnju pobjedu upisala Riječanka Nika Perčić, odmah do nje se smjestila Antonia Buličić iz KDP Split, dok je treća bila Slovenka Nika Kozamernik.

Na plivačkom maratonu na Visu pobijedili su Karla i Ivan Šitić iz KDP Split kojima je to bila druga pobjeda u istom danu, jer su u jutarnjim satima bili najbrži u Rogoznici gdje je njihova sestra Ivana doplivala do četvrtog mjesta u ženskoj konkurenciji. Do druge stepenice pobjedničkom postolja na Visu doplivali su, također članovi KDP Split, Dina Levačić koja je isti rezultat ostvarila u Rogoznici i Dino Špadina koji je maraton Šilo – Crikvenica završio na šestom mjestu. Na posljednjoj stepenici viškog pobjedničkog postolja našli su se Zala Rauter i Rade Dubreta.

Nakon jučerašnjeg dana koji je prošao u znaku plivačkih maratona pred nama je malo zatišje kada su natjecanja u daljinskom plivanju u pitanju. Sljedeća postaja Cro Cupa je 40. Faros Maraton u dužini od 16 kilometara na kojem će nastupiti većina najboljih hrvatskih daljinskih plivača. Također pred nama su i prve Mediteranske igre na plaži koje će se održati u Pescari od 28. kolovoza do 6. rujna gdje će Hrvatsku predstavljati Karla i Ivan Šitić, te Matija Luka Rafaj.

Rezultati 105. plivačkog maratona Šilo – Crikvenica
Žene 3500 metara:
1. Nika Perčić KDP Primorje 46.04 minuta
2. Antonia Buličić KDP Split + 8 sekunda
3. Nika Kozamernik KDP Zvezda Kranj + 2.49 minuta
4. Antonia Pirker Austrija + 5.46 minuta
5. Paola Germani KDP Primorje + 6.10 minuta

Muški 3500 metara:
1. Duje Milan KDP Split 41.02 minuta
2. Martin Hohl SC Burgdorf + 1.15 minuta
3. Matija Luka Rafaj KDP Triton + 1.29 minuta
4. Andrea Crevatin KDP Rijeka + 1.32 minuta
5. Marco Urbani KDP Rijeka + 1.32 minuta

Krešimir Bošković

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!