Košarka

Hrvatska svladala Tursku, Perasović upozorava: "Ne smijemo tako olako gubiti prednost"

Branimir Korać • utorak, 18.08.2015.
Hrvatska svladala Tursku, Perasović upozorava: "Ne smijemo tako olako gubiti prednost"
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je pobjedu na turniru u Litvi gdje je svladala Tursku sa 74:66. Nakon susreta izbornik Perasović istaknuo je zadovoljstvo zbog pobjede, ali i upozorio da igra nije bila baš tako dobra...

Hrvatska je nastup na Huawei Cupu u Kaunasu zaigrala protiv Turske i ubilježila pobjedu 74:66. Imala je Hrvatska kontrolu nad susretom u drugom poluvremenu, ali očito je umor prisutan i nije to bila igra iz snova.

Međutim susret je poslužio svrsi, Hrvatska je unatoč skromnijem nastupu stigla do pobjede.

"U svakom slučaju dobro je kada momčad pobijedi zbog stvaranja tog pobjedničkog mentaliteta, ali sigurno je da je utakmica bila puno lošija nego prethodne dvije s Njemačkom. Utakmica je odrađena loše s obje strane, bilo je puno pogrešaka, dopustili smo protivniku puno napadačkih skokova, ali na kraju naša pobjeda nije došla u pitanje nijednog trenutka pa s te strane mogu biti zadovoljan", kaže izbornik Perasović.

Turska je bolje otvorila utakmicu, Hrvatska je odigrala slabih prvih deset minuta, ali onda se počela buditi. Potpuna kontrola ostvarena je u drugom poluvremenu, tu je imala i prednost 64:50, ali Turci su se vratili.

"Obje momčadi bile su uspavane, praktički se igralo bez gledatelja i to je jedan od razloga zašto smo i jedni i drugi mlitavo ušli u utakmicu. Zadovoljan sam činjenicom da smo ipak cijelo vrijeme kontrolirali utakmicu, u zadnjoj četvrtini imali i 13-14 razlike. Imali smo čvrstinu koja je neophodna, ali isto tako kada bi stigli do osjetnije prednosti, vrlo brzo bi je prosuli s nekoliko neozbiljnih obrana i šuteva u napadu. Takve pogreške u modernoj košarci vrlo brzo se kažnjavaju. Turci to srećom nisu iskoristili, ali u budućnosti treba puno bolje čuvati prednost koju stekneš."

Osim tih nekih detalja u napadu koji se nisu svidjeli Perasoviću, Hrvatska je imala i priličnih problema u građenju skoka, Turci su uzeli čak 15 napadačkih skokova što se ne smije događati. Međutim protivnik je ujedno i puno griješio tako da je Hrvatska mogla održavati rezultatsku prednost.

U ovom susretu posebno raspoložen bio je Bojan Bogdanović koji se evidentno diže, a pokazao je to i s ovih 25 poena. Osim njega Luka Žorić je dodao 11 poena, a Ante Tomić deset poena i devet skokova.

Kod Turske 16 poena ubacio je Melih Mahmutoglu, 15 uz šest skokova Ersan Ilyasova, a deset uz 13 skokova Semih Erden.

U srijedu od 18:30 Hrvatsku očekuje dvoboj protiv Litve.

"Sigurno je da će biti puno teža utakmica. Oni će igrati pred punom dvoranom svojih navijača, a nama će to biti četvrta utakmica u šest dana. Litva je odlična momčad koja igra atletsku košarku i bit će dobar ispit za nas."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina19.08.2015. u 02:04
    Tomić je danas odigrao sasvim dobro
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik18.08.2015. u 22:27
    tomiću se ne igra baš
    Obrisan korisnik
  • vjesu18.08.2015. u 19:40
    Vec Nijemci su imali previse ofenzivni skokova a sad i Turci. To moramo pod hitno popraviti.
    vjesu