Košarka

Sjajna Hrvatska pregazila Litvu, domaćin tek u završnici smanjio zaostatak

Branimir Korać • srijeda, 19.08.2015.
Sjajna Hrvatska pregazila Litvu, domaćin tek u završnici smanjio zaostatak
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija predstavila se u odličnom izdanju u Litvi gdje je domaću reprezentaciju svladala lakoćom i nanijela joj prvi poraz u pripremama. Hrvatska je bila i na rubu i 30 koševa prednosti, a na kraju se smilovala Litavcima koji su smanjili na konačnih 72:59...

Bilo je straha uoči utakmice s Litvom, s njom je Hrvatska zaključila niz od četiri utakmice u šest dana i sve četiri upisala je pobjede. Za razliku od jučerašnjeg susreta s Turskom u kojem je Hrvatska upisala pobjedu 74:66, ali uz igru koja nije zadovoljila Perasovića, u ovom susretu sve je funkcioniralo gotovo savršeno 35 minuta.

Tek u završnici susreta Litva je došla do daha i uspjela smanjiti zaostatak, međutim pobjeda Hrvatske nije dolazila u pitanje bez obzira što je Litva dobila posljednju četvrtinu s 26:13.

Od početka susreta i dvije Tomasove trice za odvajanje, Hrvatska je izgledala dobro na parketu i Litva je imala velikih problema u napadačkoj fazi. Obrana je funkcionirala odlično, nije bilo puno ispadanja, a nakon što se Hrvatska odvojila, Litva je i one čiste situacije propuštala realizirati.

Ostaviti Litvu na samo 18 poena u prvom poluvremenu velika je stvar. Hrvatska je imala i širinu, svi igrači su dali svoj doprinos i već na poluvremenu s vodstvo 39:18 otvorila je vrata na putu do pobjede.

U drugom dijelu nastavilo se u sličnom ritmu, prednost je dodatno rasla i tek serijom 18:4 u zadnjih pet minuta Litva je uspjela smanjiti zaostatak i na kraju upisati "prihvatljiv poraz".

S brojčane strane Bojan Bogdanović s 12 poena bio je najefikasniji, dodao je i pet skokova, a još jednu odličnu utakmicu odigrao je Luka Žorić s 11 poena. Kod poraženih Reinaldas Seibutis ubacio je 16 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.08.2015. u 11:47
    Priča ne postoji
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.08.2015. u 11:45
    Izvrsna utakmica naših. Malo su pokvarili dojam zadnje 3-4 minute ali dobro.Neki se boje da naši možda nisu prerano dostigli visoku razinu forme. Nisu....bez brige, jer bez obzira na rezultat naši nisu jučer odigrali tako veličanstveno koliko su litvanci bili loši. Zaista ih nikada u životu nisam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • njanjo20.08.2015. u 09:50
    Jako dobra tekma, i dobar predosjećaj. Trener vrhunski, konačno se igra košarka, a ne samo čvrsta obrana sa dugim napadima i beskrajnim pruzimanjem lopte. Peras traži od igrača da prepoznaju situaciju na terenu i tako vrte akcije, što je odlično jer ima dosta igrača koji to mogu. Postoji još... [više na forumu]
    njanjo
  • Mihalj20.08.2015. u 09:26
    Koja je priča?
    Mihalj
  • Obrisan korisnik20.08.2015. u 02:37
    Ovo vec lici na nesto! Nadam se samo da ce i Hezonja proigrati kad pocne prvenstvo, on mi je za sada ostao najveci "duznik" u ovim pripremama...
    Obrisan korisnik