Nogomet

Gračan izabrao kandidate za susrete s Gruzijom i Estonijom na početku kvalifikacija

Branimir Korać • petak, 21.08.2015.
Gračan izabrao kandidate za susrete s Gruzijom i Estonijom na početku kvalifikacija
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine početkom rujna započinje s nastupom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Izbornik Nenad Gračan odredio je igrače za prva dva susreta protiv Gruzije u Koprivnici i Estonije u Tartuu.

S kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2017. godine započinje reprezentacija do 21 godine. Izbornik Nenad Gračan pozvao je 23 igrača koji se trebaju okupiti u nedjelju 30. kolovoza u Maksimiru.

Na popisu se nalaze: Dominik Livaković (Zagreb), Karlo Bartolec (Lokomotiva), Antonio Milić (Oostende), Josip Radošević (Rijeka), Jozo Šimunović (Dinamo), Denis Kolinger (Zagreb), Marko Rog (Dinamo), Filip Krovinović (Zagreb), Marko Kolar (Lokomotiva), Mario Pašalić (Monaco), Nikola Vlašić (Hajduk), Marko Mikulić (Dinamo), Filip Benković (Dinamo), Dino Mikanović (Aarhus), Duje Ćaleta Car (Red Bull Salzburg), Andrija Balić (Hajduk), Ante Ćorić (Dinamo), Petar Brlek (Slaven Belupo), Tomislav Kiš (Hajduk), Luka Capan (Lokomotiva), Josip Posavec (Inter Zaprešić), Alen Halilović (Barcelona), Mirko Marić (Lokomotiva).

Osim ovih igrača koji su u prvom planu, još sedmorici su uručeni pretpozivi i oni će se priključiti u slučaju otkaza ili ozljeda. Na popisu onih koji su u "pričuvi", nalaze se: Josip Mišić (Spezia), Frane Ikić (Rijeka), Ante Roguljić (Hajduk), Ivan Fiolić (Lokomotiva), Bernardo Matić (Zagreb), Marko Dugandžić (Ternana), Stipe Perica (Udinese).

Hrvatska 3. rujna od 16 sati u Koprivnici čeka Gruziju, a 7. rujna u 19 sati u Tartuu igra s Estonijom. Nenad Gračan je optimist uoči ovih susreta.

"Tko će ostati u kadru, znat ćemo nakon što Niko Kovač u ponedjeljak objavi popis kandidata za A reprezentaciju. Očekujemo pozitivan početak kvalifikacija. Gruziju sam gledao protiv San marina i riječ je o reprezentaciji koja sigurno ima četiri-pet kvalitetnih pojedinaca. Estonci nisu toliko pojedinačno kvalitetni, ali su fanatični na svom travnjaku. Ako budemo na tragu prikazanog protiv Grčke i Crne Gore, imamo razloga za optimizam", kaže Gračan za stranicu Saveza.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • grga94421.08.2015. u 22:39
    još ovdje za jače susrete pridružiš jedvaja, kovu i pjacu
    grga944
  • tomahawk9221.08.2015. u 18:16
    kad se sve to pogleda izgleda prejako kao i svaka dosad,ali me strah da će na kraju pušit od gruzije,kazahstana i takvih repki
    tomahawk92
  • Obrisan korisnik21.08.2015. u 18:13
    Brutalna momčad... Ćorić, Balić, Vlašić, Halilović, Rog i Pašalić.... i još Radošević kao jedini pravi klasični zadnji vezni, ne znam koja se reprezentacija može pohvaliti sa ovako talentiranim veznim igračima, koji u svojim klubovima igraju važne uloge (osim Halila), uz sav navedeni talenat... 2... [više na forumu]
    Obrisan korisnik