Košarka

Hrvatska jedva do pobjede na otvaranju zagrebačkog turnira, Estonija svladana s plus tri

Branimir Korać • srijeda, 26.08.2015.
Hrvatska jedva do pobjede na otvaranju zagrebačkog turnira, Estonija svladana s plus tri
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija odrađuje posljednje pripremne utakmice uoči početka Europskog prvenstva. U Zagrebu je tako na rasporedu turnir u koji je Hrvatska ušla pobjedom protiv Estonije 66:63...

Hrvatska je odigrala ispod očekivanja protiv Estonije, ali je ipak s pobjedom otvorila nastup na zagrebačkom turniru. U poprilično praznoj Areni u skladu s atmosferom Hrvatska je odigrala mlako, nije bilo dovoljno raspoloženih igrača i bilo je očito da se igrači više čuvaju ozljeda nego što grizu.

Od početka je Hrvatska igrala ispod razine n a kakvoj je bila u prošlim susretima, Estonija je držala priključak i kod većine igrača osjećala se indisponiranost.

Prvo odvajanje ostvareno je tricom Rudeža za 25:17 početkom druge četvrtine, ali do odlaska na poluvrijeme Estonija je uhvatila priključak i košem Kurbasa u posljednjim sekundama prvog dijela izjednačila je na 38:38.

Nekih većih promjena nije bilo niti u drugom poluvremenu, Hrvatska je i dalje bila van ritma što je Estonija objeručke prihvatila i ostajala u rezultatskom egalu.

18 sekundi prije kraja Kruno Simon tricom je doveo Hrvatsku do prednosti 65:63, zatim je tricu promašio Kangur 4.7 sekundi prije kraja da bi Bogdanović ubacio jedno bacanje za 66:63. Posljednji pokušaj Estonije nije bio uspješan i Hrvatska odnosi pobjedu.

Bogdanović je susret završio s 21 poenom i bio je jedini dvoznamenkasti kod Hrvatske, osam poena ubacio je Luka Žorić.

Sutra Hrvatska igra od 18 sati protiv BiH.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • h-tomek27.08.2015. u 08:57
    Nekako imam dojam da je samo Bogdanović bio na razini u svakoj utakmici koju je igrao. Istina, to se i očekuje od njega, ali nekako sam očekivao i veći doprinos Šarića i ostatka. Tomića opet nigdje ni za lijeka.
    h-tomek