Ostali sportovi

Tri Hrvatice uspješno kroz kvalifikacije, Bolt ponovno brži od Gatlina

Branimir Korać • četvrtak, 27.08.2015.
Tri Hrvatice uspješno kroz kvalifikacije, Bolt ponovno brži od Gatlina
Foto: EPA

I četvrtak je donio puno uzbuđenja na Svjetskom prvenstvu u atletici, u jutarnjem dijelu bio je uspješan za hrvatske atletičarke, a popodne je viđen niz sjajnih nastupa...

U jutarnjem dijelu programa na Svjetskom prvenstvu u atletici u akciji su bile i hrvatske predstavnice koje su redom bile uspješne u kvalifikacijama. Blanka Vlašić i Ana Šimić nisu imale problema, s preskočenih 192 bez ijednog rušenja letvice, izborile su finale. U finalu će se naći ukupno 13 skakačica, a među njima neće biti Veneline Veneve, Airine Palšyte, Chaunte Lowe, Oksane Okuneve...

Finale je na rasporedu 29. kolovoza od 12:30 po hrvatskom vremenu.

Odličnu utrku istrčala je Andrea Ivančević na 100 metara s preponama i s vrlo dobrih 12.88 plasirala se u polufinale s devetim rezultatom kvalifikacija. Najbrža u kvalifikacijama bila je Brianna Rollins s 12.67, a iza Ivančević ostale su između ostalih Kendra Harrison i Sharika Nelvis. U borbi za finale Ivančević će biti 28. kolovoza od 15:40 po hrvatskom vremenu.

U poslijepodnevnom dijelu programa održana su četiri finala. Zlato u ženskom kladivu uvjerljivo je osvojila dominantna Poljakinja Anita Wlodarczyk koja je dva puta bacila preko 80 metara, a zlatni hitac iznosio je čak 80.85. Kineskinja Wenxiu Zhang bila je druga sa 76.33, a treća je bila Francuskinja Alexandra Tavernier.

Sjajno natjecanje viđeno je u troskoku gdje se nitko nije ovako približio svjetskom rekordu Jonathana Edwardsa koji iznosi 18.29. Skok života u posljednjoj seriji ostvario je Christian Taylor i s 18.21 uzeo zlato. Pedro Pichardo zadovoljio se sa srebrom, a Nelson Evora došao je do bronce.

Jamajčanke nisu uspjele skinuti Allyson Felix na 400 metara. Felix je bila prebrza, istrčala je odličnih 49.26, Shaunae Miller donijela je Bahamima srebro, a jedina Jamajčanka s medaljom na kraju je bila Shericka Jackson.

Novi dvoboj Usaina Bolta i Justina Gatlina dogodio se u finalu na 200 metara gdje je Bolt lakoćom došao do pobjede. Gatlin nije imao odgovor na Boltovo ubrzanje i bez obzira što je istrčao brzih 19.74, ostao je srebrni. Bolt je bio munjevit i istrčao je 19.55.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!