Rukomet

Vujović: "Zagreb je slabiji nego prošle godine, ali igramo bolje"; Horvat: "Nexe je pojačan i opasan"

Iz Kutije šibica:Tamara Rogić • utorak, 01.09.2015.
Vujović: "Zagreb je slabiji nego prošle godine, ali igramo bolje"; Horvat: "Nexe je pojačan i opasan"

Rukometaši PPD Zagreb u srijedu 2. rujna u Kutiji će šibica ugostiti svog najvećeg rivala – našički Nexe. Pripreme su zaključene osvojenim Marrane Challenge kupom u Parizu, a trener Vujović na konferenciji za medije uoči otvaranja 1. kola SEHA Gazprom lige progovorio je o spremnosti Plinara za nadolazeći dvoboj, jesu li pojačanja opravdala očekivanja, o poraslim apetitima i izazovu ovosezonske Lige prvaka...

Nešto više od 24 sata dijeli nas od najvećeg derbija hrvatskog rukometa. Rukometaši PPD Zagreb spremni su za doček Slavonaca koji su ovu sezonu pojačani zlatnim olimpijcem iz Atene Vedranom Zrnićem, a trener Zagrebaša Veselin Vujović utakmici pristupa samopouzdano, ali respektirajući momčad Nexea koja bi mogla namučiti nekompletne domaćine.

"Za početak moram naglasiti da smo pretrpjeli neke izmjene u sastavu u odnosu na lani, ali unatoč tome ostat ćemo prepoznatljivi kao jak natjecateljski sastav koji će ove godine imati izuzetno težak zadatak natjecati se u nikad jačoj skupini Lige prvaka i plasirati se u nikad žešćoj konkurenciji na završni turnir SEHA Gazprom lige. Sutra nas čeka otvaranje protiv odlično posložene ekipe Nexe Našica koja se još lani zasluženo plasirala na završni turnir u Veszpremu. Mi s velikim respektom dočekujemo naše prijatelje iz Našica i ovim im se putem od srca zahvaljujemo što su nam izašli u susret i što su pristali zamijeniti domaćinstvo kako bi nama malo olakšali raspored između putovanja u Pariz i Brest. Njihova gesta dobre volja još je jedan dokaz da sportsko prijateljstvo i korektnost na ovim prostorima imaju svoje mjesto. Što se tiče mog sastava mogu reći da nas malo muče ozljede; imamo Josipa Valčića i Stipu Mandalinića koji su duži period van stroja, potom Luku Šebetića koji je preventive radi propustio turnir u Parizu te na koncu Domagoja Pavlovića i Stefana Vujića koji su zbog lakših ozljeda propustili finale Marrane Challenge kupa. Naša je obveza odigrati što bolje i pokušati upisati prvu pobjedu protiv Nexea te na krilima te iste pobjede otići na gostovanje u Brest i tamo se onda "pohrvati" sa super pojačanom ekipom Meshkova."

Na nadolazeću utakmicu osvrnuo se i kapetan PPD Zagreb Zlatko Horvat.

"Nexe je pojačan i generalno opasan. Igraju dosta kompaktno, uvijek imaju neke svoje akcije, a nova bi sezona mogla donijeti i neke nepredvidljivosti. Znamo da im se Zrnić vratio i svi dobro znamo što to znači. Bila mi je čast igrati s njim u reprezentaciji i sigurno će dodatno motivirati ekipu. Na svim su pozicijama dobro pokriveni. Što se tiče zaključenih priprema, zadovoljan sam. U kakvim smo uvjetima igrali i kave smo rezultate postigli je razlog za zadovoljstvo. Čim budemo kompletni, siguran sam da ćemo biti još jači. Dečki koji su došli odlično su se uklopili i siguran sam da će biti od velike pomoći."

Zagrebovu svlačionicu ove su sezone upotpunili pivoti Stanko Sabljić i Tin Kontrec, iz francuskog Istresa stigao je srednji vanjski Stefan Vujić, a iz Kaštela mladi Marko Vukić na poziciju lijevog vanjskog. Za pojačanja je trener PPD-a, usprkos okolnostima i višim silama dao visoku sedmicu. Prvi na tapeti bio je Vujić:

"Nisam vidio puno da bih mogao nešto konkretno reći. U utakmici protiv Club Africain odigrao je odlično, međutim dobio je udarac u prepone i morao je izaći. Ako gledam po tome, onda smo dobili puno! No, s druge strane, prvak Tunisa nije Kiel, Flensburg ili nešto treće i onda ja tu pravu i kompletnu sliku još uvijek nemam. Mi malog Vukića nismo doveli da bude naše pojačanje nego da trenira s nama i da za koju godinu bude odličan igrač. Formiran igrač kao što je Stanko Sabljić sigurno će jako puno pomoći da se ovaj odlazak Brozovića što manje osjeti. On je iskusan igrač koji je igrao u Bundesligi, možda mu malo fali eksplozivnosti no on je jak i izdržljiv i možda jedan od najspremnijih igrača na našim pripremama. Nevjerojatan je profesionalac. Kod Kontreca smo dobili jednu neviđenu borbenost. Imamo Šandrka koji je moj pacijent broj jedan. S njim je radilo puno trenera, a ja mislim da sam ja na dobrom putu da to i realiziram. Od mene on trpi strahovitu verbalnu i fizičku torturu, ali samo zbog toga da bude bolje. Ni slučajno da ga izgubim jer onda ja svoj posao ne bi napravio na dobar način. Ne bih bio ni dobar trener ni psiholog kada bih jednog igrača od dva deset u najboljim rukometnim godinama u situaciji kad nam treba takav tip igrača – odbacio. Kada bih morao reći od jedan do deset koliko sam zadovoljan s pojačanjima to bi bilo sedam. S time da ću si dozvoliti da tu ocjenu povisim ili smanjim", bez okolišanja i zadrški svoje je prve konkretnije utiske podijelio Vujović.

PPD Zagreb prošlu se sezonu našao u društvu osam najvećih u Europi. Apetiti su porasli, to je svima jasno, a trener Plinara će u narednoj pokušati raspršiti moguće strahove na svom terenu.

"Moja procjena je možda čak i nelogična. Mislim da smo malo slabiji nego prošle godine, ali da igramo bolje. Novim igračima još je uvijek potreban period adaptacije i na klub i na mene. A na mene se nije lako navići što je evidentno. Kada govorimo o Ligi prvaka i momčadima s kojima ćemo igrati, moram naglasiti da su to sve izuzetno jake rukometne sile koje su ujedno i favoriti u našoj grupi. Međutim, naši igrači moraju shvatiti da je jedno ono što je na papiru, a drugo ono s čime se mogu susresti na terenu. Moraju shvatiti da ne igraju protiv nikakvih izvanzemaljaca od tri metra koji skaču ne znam koliko nego su to ljudi od krvi i mesa, na terenu ih je sedam kao i nas, i da tu treba pokazati najbolje i najjače."

Za utakmicu s Nexeom u srijedu 2. rujna s početkom u 19 sati ulaz je slobodan, no, što se tiče nadolazećih utakmica Lige prvaka došlo je do nekih izmjena u odnosu na prošlu sezonu. Ulaznice za 7000 mjesta u donjem prstenu Arene naplaćivat će se, dok će navijači, besplatno moći sjediti na nekom od 8000 mjesta u gornjem prstenu. Vujović takvom potezu PPD Zagreba pružio apsolutnu podršku:

"Za mene je to jedan pozitivan pomak u politici kluba. Zagreb ima velike izdatke za organizaciju utakmica. Ove će se godine igrati desetak velikih utakmica i cifra bi mogla doseći do 300-400 tisuća eura što za nas znači četiri-pet dobrih igrača."

Utakmica 1. kola Lige prvaka odigrat će se u zagrebačkoj Areni, u četvrtak 17. rujna kada će domaćine čekati zahtjevan susret s njemačkim Kielom.

"Iskreno se nadam da neće biti potrebe da nazočim ovim pressicama tamo negdje do kraja sezone i da ću prisustvovati zadnjoj, tamo na ljeto 2016. i s ponosom objaviti da je Zagreb napravio najbolji rezultat u svojoj povijesti", zaključne su riječi sportskog direktora PPD Zagreb Ante Ančića ususret službenom otvaranju sezone.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.09.2015. u 09:06
    Dosta oslabljen je Zagreb ove godine...otišla oba pivota....dosta je ozljeđenih igrača ali što je tu je. Dok đubre gobac drma rukometom kao i mamić nogometom ne možemo očekivati ništa dobro. Barem Zagreb ima vrhunskog trenera.
    Obrisan korisnik