Tenis

Ana Konjuh bez trećeg kola US Opena, Ruskinja Kasatkina slavila u dva seta

Branimir Korać • srijeda, 02.09.2015.
Ana Konjuh bez trećeg kola US Opena, Ruskinja Kasatkina slavila u dva seta

133. igračica svijeta Daria Kasatkina plasirala se u treće kolo US Opena pobjedom protiv Ane Konjuh za sat i pol igre. Kasatkina je slavila s dva puta po 6:4...

U svom prvom nastupu u glavnom ždrijebu nekog Grand Slam turnira, Daria Kasatkina dogurala je do trećeg kola. Kasatkina je svladala Anu Konjuh za sat i pol igre s dva puta po 6:4.

Konjuh je po prvi puta nastupila u glavnom ždrijebu US Opena, prošla je jedno kolo, ali nije uspjela upisati i drugu pobjedu te ponoviti svoj najbolji rezultat na Grand Slamu u karijeri, treće kolo iz Wimbledona prošle godine.

U ovom meču imala je dosta problema na svom servisu, Kasatkina je lako stvarala pritisak i to joj je na kraju otvorilo put prema pobjedi.

U prva tri servis gema Konjuh je spasila ukupno čak šest break lopti, do prve na servisu Kasatkine došla je kod 4:3, a nakon što ju nije iskoristila, izgubila je servis i ubrzo i set.

U drugom setu obje tenisačice čvrsto su držale svoj servis sve do 4:4 kada Kasatkina dolazi do 0:40, Konjuh se izvlači, ali ukupno šestu break loptu u tom gemu nije uspjela spasiti i Ruskinja je došla do servisa za meč. Njega je odradila bez problema te sa 6:4, 6:4 prošla u treće kolo.

U trećem kolu igrat će protiv bolje iz meča između Bojane Jovanovski i Kristine Mladenović.

US Open, drugo kolo:
Daria Kasatkina (Rusija) - Ana Konjuh (Hrvatska) 6:4, 6:4.

FOTO: Zoran Horvat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • w.potter02.09.2015. u 22:40
    ozbiljan tenis ne trpi prvi servis ispod 50%. Pobijedila je samu sebe. Ruskinja ni kriva ni dužna s jednim winnerom prođe u treće kolo.... no najviše od svega razočarava ponašanje koje Ana pokazuje na terenu, bezvoljna, neenergična i nezainteresirana.... Jadno, propustila je veliku šansu...
    w.potter