Košarka

Uvjerljiva Hrvatska protiv Makedonije, otpor slomljen u drugom poluvremenu

Branimir Korać • utorak, 08.09.2015.
Uvjerljiva Hrvatska protiv Makedonije, otpor slomljen u drugom poluvremenu
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija u trećem kolu Europskog prvenstva u košarci svladala je Makedoniju sa 73:65. Iako rezultat na kraju izgleda uvjerljiv, Hrvatska je u prvom poluvremenu imala problema i tek u drugom dijelu stigla je do prednosti...

S Bojanom Bogdanovićem od prve minute na parketu, Hrvatska je krenula po pobjedu protiv Makedonije. Upozoravao je Velimir Perasović, Roko Ukić i Damjan Rudež također su tvrdili da Hrvatska mora biti prava da bi slavila, ali nije bilo jednostavno.

U prvom poluvremenu Makedonija je stvorila dosta problema, uostalom i rezultat na odmoru bio je u korist Makedonije koja je vodila s 32:30 i bila u boljoj situaciji.

Hrvatska je s druge strane igrala u obrani lošije nego u prošle dvije utakmice, imali su Makedonci dosta otvorenih šuteva, no srećom rijetko su pogađali.

Napad Hrvatske također nije savršeno funkcionirao, bilo je dosta nesigurnosti u šutu i izuzev dva dalekometna ubačaja Stipčevića, šut izvana nije ulazio.

Ulazak u drugo poluvrijeme napokon je doveo Hrvatsku do prednosti. U trećoj minuti drugog dijela Tomić je nakon skoka u napadu pogodio za 38:37 što je bilo prvo vodstvo nakon početne faze utakmice. Tomić je ubrzo povisio na 40:37 i stvari su polako sjedale na svoje mjesto.

Makedonci su u napadu sve bazirali na Vojdanu Stojanovskom i Predragu Samardžiskom na koje se ipak krenulo malo žešće i Makedonija je izgubila rješenje u napadu.

Dvije minute prije kraja treće četvrtine poslije tri pogođena slobodna bacanja Šarića i ubačaja Tomića, Hrvatska je došla na do tada najuvjerljivijih 48:39.

Bez problema Hrvatska je održavala prednost do kraja treće četvrtine i u zadnjih deset minuta ušla s vodstvom 52:42.

U zadnjih deset minuta Makedonija je na početku zaprijetila povratkom, ali vrlo brzo su se rasplinule sve nade Makedonaca, Hrvatska se potpuno odvojila i otišla na 20 poena prednosti i mirno završila posao.

Završilo je 73:55, Hrvatska je imala problema u prvom poluvremenu, ali u drugom je sve bilo na strani izabranika Velimira Perasovića.

Dario Šarić bio je prvo ime utakmice s 15 poena i sedam skokova dok je Bogdanović u povratku ubacio 13 poena i šest skokova. Kod Makedonije Samardžiski je ostao na deset poena i pet skokova.

Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Slovenija81:74Nizozemska
Gruzija68:79Grčka
Hrvatska73:55Sjeverna Makedonija
1Grčka 50+47
2Hrvatska 32+16
3Slovenija 32+11
4Gruzija 23+5
5Nizozemska 14-22
6Sjeverna Makedonija 14-57

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • j.s.veron09.09.2015. u 13:40
    Sve pada u vode kada uđemo u knock out fazu,ovo je samo zagrijavanje,što bi francuzi trebali ili španjolci kada se govori o nekakvoj igri u skupini ono pravo ćemo tek vidjeti.Još zapravo neznamo kakva nam je repka niti kakve su druge.
    j.s.veron
  • Obrisan korisnik09.09.2015. u 12:15
    Mirno? Naizgled mirno, da....jer su se makedonci predali kad smo otišli na +10, jer se čuvaju za gruziju...to im je ključna utakmica.Nemojmo se zanositi pobjedama, kao ni previše tugovati radi poraza (od grka npr.).Loše? Pa prvo poluvrijeme je bilo loše, to sam napisao...kao što sam napisao da je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.09.2015. u 11:40
    mislim da naši za ipak svemu laganu pobjedu zaslužuju čestitke.... ali kako nisam bio zabrinut nakon prve dvije utakmice, sad sam itekako zabrinut.... ovo je ličilo na Hrvatsku od zadnjih 15-20 godina, hrvatske igrače koji ne mogu pogoditi koš s udaljenosti veće od tri metra... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • jungle09.09.2015. u 11:33
    šariću stvarno svaka čast, ima ga svugdje, ali se nadam da će i on uspjeti malo predahnuti danas i sutra..
    jungle
  • Obrisan korisnik09.09.2015. u 11:16
    Jučer je Šarić bio pravi vođa, a to je uvijek pola pobjede.
    Obrisan korisnik