Tenis

Ivan Dodig pobjedom protiv Nijemca Langera osvojio Challenger u St. Remyju

Branimir Korać • nedjelja, 13.09.2015.
Ivan Dodig pobjedom protiv Nijemca Langera osvojio Challenger u St. Remyju
Foto: EPA

Ivan Dodig uoči odlaska na Davis Cup dvoboj protiv Brazila u Florianopolisu odigrao je Challenger u Francuskoj i stigao do trofeja. U finalu St. Remyja svladao je Nijemca Nilsa Langera...

Već duže vrijeme Ivan Dodig bio je bez pravog rezultata na ATP Touru u singlu i trebao je nekoliko pobjeda za podizanje samopouzdanja. Stoga mu je dobro došao nastup na Challengeru u St. Remyju gdje je na kraju slavio.

U finalu je za protivnika imao 25-godišnjeg Nijemca Nilsa Langera, trenutno 209. igrača svijeta, te je upisao glatku pobjedu u dva seta.

Langer očekivano nije predstavljao visoku prepreku, riječ je o igraču koji niti na Challengerima nije imao previše uspjeha i turnire je osvajao uglavnom u ITF kategoriji.

Dodig je odnio pobjedu sa 6:3, 6:2 što mu je prvi trofej u singlu još od PBZ Indoorsa 2011. godine kada je u finalu bio bolji od Michaela Berrera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac14.09.2015. u 13:29
    bravo Dodig,dugo je čekao na neku seriju pobjeda..
    teniosac
  • Obrisan korisnik13.09.2015. u 19:36
    Bravo Ivane, rutinski odrađeno finale iako je bilo malih problema tokom turnira. Ovim finalom pokazao je da još uvijek zaslužuje nastupe na Touru, za ovaj Challenger je bio razina više. Odličan nastup, pomak od 31 mjesta i od idućeg tjedna je na 105. mjestu ATP liste. Do kraja godine cilj neka bude... [više na forumu]
    Obrisan korisnik