Vodeni sportovi

Ukupne pobjede za Niku Perčić, Duju Milana i KDP Split

Krešimir Bošković • nedjelja, 13.09.2015.
Ukupne pobjede za Niku Perčić, Duju Milana i KDP Split

Jučerašnjim plivačkim maraton u Rovinju završena je ovogodišnja sezona Cro Cupa. Odmah po završetku utrke održano je i proglašenje najboljih u ovoj sezoni. I ova utrka je kao i gotovo sve utrke ove sezone prošla u znaku KDP Split i Nike Perčić iz KDP Primorje.

Posljednje ovogodišnje natjecanje u Cro Cupu održano je na 5600 metara dugoj stazi. Najbrži plivač jučer bio je Ivan Šitić iz KDP Split, a odmah do njega je završio njegov klupski kolega Duje Milan. Samo koji trenutak poslije njih cilj su dotaknuli Karla Šitić kao najbrža djevojka i trećeplasirani u muškoj konkurenciji Andrea Crevatin iz KDP Primorje. Žensko postolje popunile su dvije djevojke koje su obilježile cijelu sezonu Cro Cupa četrnaestogodišnja Antonia Buličić iz KDP Split i ukupna pobjednica ove godine Nika Perčić.

Nakon što je završena utrka natjecatelji su otišli na zajednički ručak nakon kojeg je uslijedilo proglašenje najboljih u ovoj sezoni. Kao što smo već ranije spomenuli naslov ukupne pobjednice osvojila je Nika Perčić ispred Antonie Buličić. Na trećem mjesto ženskom poretka završila je Nikina sestra Eni Perčić iz KDP Primorje. Iako je pobijedila na svim maratonima na kojima je ove sezone nastupila, Karla Šitić se morala zadovoljiti četvrtim mjestom ukupnog poretka i naslovom najbolje plivačice u kategoriji žena od 20 do 29 godina.

U muškoj konkurenciji sva tri mjesta na postolju pripala su plivačima KDP Split. Prvo mjesto uvjerljivo je osvojio reprezentativac Duje Milan ispred Dina Špadine i Petra Matića. U poretku klubova u obje konkurencije prvo je mjesto pripalo članovima KDP Split, a na drugo mjesto smjestile su se plivačice i plivači KDP Primorje. Kod djevojaka je treće mjesto pripalo članicama KDPSR Poreč, dok su u muškoj konkurenciji treće mjesto osvojili plivači KDP Donat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!