Nogomet

Dinamo svjestan moći i snage Arsenala: Spreman na obranu, željan napada i pomutnje

Borna Rupnik • srijeda, 16.09.2015.
Dinamo svjestan moći i snage Arsenala: Spreman na obranu, željan napada i pomutnje
Foto: Kristijan Komarica

Nakon uspješnog prolaza preko Luksemburžana, Norvežana i Albanaca u kvalifikacijama, Dinamu kao nagrada u prvom kolu Lige prvaka na Maksimir stiže engleski Arsenal.

Liga prvaka ove će jeseni opet stanovati na Maksimiru, a nakon 2011. i 2012. godine, kada su Dinamov dom pohodili Real Madrid, Ajax i Lyon te Paris Saint Germain, Porto i Dynamo Kijev, ždrijeb je hrvatskom prvaku ovoga puta donio Arsenal, Bayern i Olympiakos.

Prvi će u Zagreb upravo londonski Topnici, pod vodstvom Arsenea Wengera, koji još pamti oglede ovih momčadi u kvalifikacijama za elitno europsko natjecanje 2006. godine.

"Dinamo je tada bio vrlo jaka momčad, a mislim da su danas na razini na kojoj su bili tada. Bitno je da u Zagrebu budemo izrazito koncentrirani i usredotočeni, ali istovremeno svjesni činjenice što je na kocki. Jako brzo se može ispasti iz Lige prvaka, a mi znamo da nam predstoji velika bitka da bismo se zajedno s Bayernom kvalificirali dalje", sažeo je francuski stručnjak.

Arsenal će u Zagrebu biti oslabljen za neigranje njemačkog braniča Pera Mertesackera, engleskog veznjaka Jacka Wilsherea, engleskog napadača Dannyja Welbecka te češkog ofenzivca Tomaša Rosickyja, ali preostala imena u Wengerovom sastavu jamstvo su da će Modri morati napraviti pravo malo čudo žele li do pozitivnog rezultata.

Trener Zoran Mamić, svjestan razlike u kvaliteti, ipak tvrdi kako će Zagrepčani pokušati i ugroziti renomirane goste, a ne se samo posvetiti obrani.

"Svjesni smo moći i snage Arsenala, ali isto tako sportski vjerujemo da fantastičnom borbom, trkom i taktičkom disciplinom možemo napraviti pomutnju. Objektivno je za očekivati da će Arsenal, kao kvalitetnija momčad, dominirati i da ćemo biti pod pritiskom, ali naša ideja nije braniti se. Želimo ugroziti Arsenal i to ćemo pokazati na terenu", kaže.

Dinamu će zbog ozljeda nedostajati Gordon Schildenfeld, Domagoj Pavičić i Damir Šovšić.

Dinamov stručni stožer dvoboj s Englezima počeo je pripremati još prošli tjedan, prije ligaške pobjede nad Lokomotivom (4:0) u petak, dok je Arsenal za vikend svladao Stoke City (2:0) na svom terenu.

U drugom večerašnjem ogledu Skupine F sastaju se Olympiakos i Bayern u Pireju, a susret na Maksimiru sudit će Rumunj Ovidiu Hategan. U drugom kolu Dinamo odlazi na Allianz Arenu, na noge Guardiolinim Bavarcima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.09.2015. u 23:39
    Tako je to, kolo sreće se okreće.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.09.2015. u 22:47
    Kako se brzo stvari mjenjaju u životu, najbolji primjer su braća Mamić - u Srpnju u Remetincu, a danas pobjeda nad velikim Arsenalom. Isto tako primjer Alexisa, u Srpnju odigrao fenomenalnu Copa Americu i panenka u finalu, a danas totalno nemoćan protiv Dinama.. Naklon do poda dečkima
    Obrisan korisnik