Nogomet

Arsenal nakon poraza u Maksimiru putuje na Stamford Bridge, Bayer prijeti Borussiji

Branimir Korać • petak, 18.09.2015.
Arsenal nakon poraza u Maksimiru putuje na Stamford Bridge, Bayer prijeti Borussiji
Foto: EPA

Nakon uzbuđenja u Ligi prvaka i Europskoj ligi, očekuje nas vikend s nizom zanimljivih susreta diljem Europe...

Derbi 6. kola francuske Ligue 1 odigrat će se u nedjelju između Marseillea i Lyona na Velodromeu. Drugoplasirana i četvrtoplasirana momčad iz prošle sezone u novu su ušli slabije od očekivanog. Marseille je prvenstvo otvorio dvama porazima, no u sljedeća tri kola su upisali šest bodova, pritom razbivši na domaćem terenu Bastiju i Troyes s ukupnih 10:1, a uvjerljivi su bili i u Europskoj ligi protiv Groningena. Lyon se pak nalazi na šestom mjestu s dva boda više od rivala, a jedine dvije pobjede u prvenstvu upisao je u gostima.

Zanimljiv će biti i dvoboj između trećeg Reimsa i vodećeg PSG-a. Reims ima tri pobjede, remi i poraz s time da je obje utakmice na domaćem terenu, protiv Lorienta i Marseillea, pobijedio. Pariz je pak jedina neporažena momčad prvenstva, a prvi remi doživjeli su u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Bordeauxa (2:2)

Pašalićev i Subašićev Monaco također se muči u prvenstvu, a ovog vikenda na domaćem terenu dočekuju 17. Lorient. Drugoplasirani Rennes, koji je nakon početnog poraza nanizao četiri pobjede, dočekuje Lille, dok će 4. St. Etienne četvrtu uzastopnu pobjedu tražiti protiv Nantesa doma.

U Premiershipu će se ovog vikenda odigrati veliki londonski derbi između Chelseaja i Arsenala. Mourinhova momčad u sezonu je ušla s četiri boda iz pet kola i trenutno se nalaze na 17. mjestu. Bluesima se moral malo popravio uvjerljivom pobjedom u Ligi prvaka protiv Maccabija iz Tel Aviva, no sezonu su otvorili porazom u Community Shieldu protiv Arsenala, prvog kojeg je Mourinho pretrpio protiv Arsenea Wengera. Arsenal je pak solidno ušao u prvenstvo, no u srijedu su nokautirani od Dinama u Ligi prvaka i treba vidjeti jesu li se Topnici oporavili od tog neočekivanog poraza.

Manchesteri su se uklopili u sivilo engleskih predstavnika u Ligi prvaka. Stopostotni City na domaćem terenu dočekuje Bilićev West Ham koji se ove sezone specijalizirao za velikane u gostima, a trećeplasirani United gostuje kod neugodnog Southamptona.

Kramarićev Leicester će drugu poziciju pokušati obraniti na gostovanju kod 18. Stokea, a Sunderland i Newcastle prve pobjede traže kod Bournemoutha u gostima, odnosno protiv Watforda na domaćem terenu.

Nijemci su imali veoma uspješan start u Ligi prvaka, slavila su tri od četiri njihova kluba, a posebno su uvjerljivi bili Bayern i Leverkusen. Bavarci nakon Pireja moraju na gostovanje u Darmstadt kod novog prvoligaša, dok Apotekari igraju derbi kola protiv dortmundske Borussije. Žuto-crni su na čelu s maksimalnih 12 bodova, a Bayer je skupio tek šest.

Borussia je u velikom naletu, pobijedila je u svim službenim utakmicama ove sezone i želi održati korak s Bayernom tako da gostima neće biti nimalo lako pred Žutim zidom na Signal Iduna Parku. Wolfsburgu ide solidno zasad u prvenstvu, a krenuo je pobjedom i u Ligi prvaka, te želi dobru atmosferu zadržati slavljem nad klubom iz glavnog grada.

Olićev HSV zasad ide ritmom poraz - pobjeda, u novom kolu "na rasporedu" je poraz, no društvo iz Hamburga pokušat će to spriječiti protiv Eintrachta pred svojim navijačima. Pod hitno se moraju probuditi Borussia iz Mönchengladbacha i Stuttgart, na kontu imaju nulu i u dvobojima s Kölnom i Schalkeom tražit će pomak s "mrtve točke".

Jedina momčad sa sve tri pobjede u prva tri kola talijanskog prvenstva, Brozovićev i Perišićev Inter, svoju će maksimalnu seriju pokušati nastaviti na gostovanju kod drugoplasiranog Chieva, koji na gol-razliku predvodi niz sastava sa sedam osvojenih bodova. Mancinijevi su nogometaši na početku nove sezone svladali Atalantu, Carpi i Milan, svaki put s jednim pogotkom razlike, dok je Chievo "skinuo skalp" Empoliju i Laziju, a remizirao s prvakom Juventusom.

Napoli će prvu pobjedu u novom izdanju Serie A tražiti u domaćem okršaju s Lazijem, nakon što je već kiksao protiv Sassuola, Sampdorije i Empolija, a prvu ligašku pobjedu traži i Mandžukićeva Stara dama. Juventus će početak puta iskupljenja tražiti kod Genoe, u nedjelju poslijepodne.

Nakon domaćeg remija s Barcelonom u Ligi prvaka, Roma će ugostiti Vrsaljkov Sassuolo, no hrvatski reprezentativac zbog isključenja u prošlom kolu protiv Atalante neće imati pravo nastupa na Olimpicu. Zanimljivo će biti i u još jednom ogledu momčadi s vrha poretka, Torina i Sampdorije. Milan je sezonu otvorio u ritmu poraz - pobjeda, a u subotu navečer očekuje ga susret s Jajalovim Palermom. Hrvatska kolonija iz Firence gostuje kod Carpija.

Ovog vikenda igraju se susreti četvrtog kola Primere u kojima nema velikog derbija, ali ipak moglo bi biti zanimljivo i donijeti dobre utakmice. Real Madrid i Barcelona igraju na svom stadionu i ne bi smjeli imati previše problema te se očekuje da će svladati Granadu odnosno Levante.

Madrid je nakon remija kod Sportinga u Gijonu u naredne dvije utakmice briljirao i utrpao 11 golova ne primivši nijedan što je svakako loša vijest za Granadu. Osim toga stradao je i Šahtar uz poguranac hrvatskih sudaca i Madriđani s puno samopouzdanja ulaze u ovaj susret. Barcelona je pak jedina stopostotna momčad i bilo bi veliko iznenađenje da se to promijeni nakon nedjeljnog dvoboja protiv Levantea.

Atletico Madrid gostuje kod Eibara, a najzanimljiviji dvoboj trebao bi biti onaj između Villarreala i Athletic Bilbaa iako se očekuje i dobar meč između Seville i Celte. Kolo su u petak otvorili Getafe i Malaga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!