Rukomet

Vujović: "Nadam se da će dečki pobijediti Strumicu i nastaviti pobjednički niz"

Tamara Rogić • petak, 18.09.2015.
Vujović: "Nadam se da će dečki pobijediti Strumicu i nastaviti pobjednički niz"
Foto: FaH

Koliko god kontradiktorna bila rečenica Veselina Vujovića da je Zagreb ove sezone slabiji ali da igra bolje, riječi trenera Plinara nakon otvaranja Lige prvaka i uvjerljive pobjede nad prvakom Njemačke dobile su smisao. Momčad PPD Zagreb relativno je mlada, nekolicina novih igrača imala je kratko vrijeme prilagodbe, no usprkos tome u utakmici protiv Kiela odigrala je odlično. Kako bilo, za rukometaše hrvatskog prvaka nema predaha, već ih sutra očekuje utakmica 4. kola Seha Gazprom lige i dvoboj s Maks Strumicom.

Momčad Zagreba sinoć je slavila sa sedam razlike nad Duvnjakovim Kielom. Iako Zagrebov šef struke Veselin Vujović nakon utakmice nije skrivao zadovoljstvo, ipak je danas nešto hladnije glave rekao da nije u potpunosti zadovoljan igrom Zagrebaša kojima je ovo druga uzastopna pobjeda protiv njemačkog prvaka na domaćem terenu. Tražiti alibi u pobjedi, i to ovakvoj, zvuči nezahvalno, ali i druge su Vujine metode pojedincima nerazumljive pa ipak donose rezultate.

"Mogli smo bolje u puno segmenata. Konkretno u otvaranju utakmice, krenuli smo teško, trebalo nam je četiri-pet minuta za prvi gol. Bilo je tu još grešaka koje uopće nisu logične, konkretno kod Tina Kontreca i Lovre Mihića nisam razumio situacije bez ikakve kontrole i nezadovoljan sam kada vidim da igrači toga kadra i te kvalitete naprave takve nepromišljene poteze. U napadu smo griješili stremeći ka individualnim rješenjima. Stalno napominjem da kada je gusto, ne smije se ići na nekakva pojedinačna rješenja već moramo funkcionirati kao kolektiv. Kod takvih istupa trebao sam se baviti pronalaskom igrača na poziciji koji je najbolje raspoložen, uklopiti to s rotacijom što je dodatni pisho-fizički napor za mene. Nakon utakmice sam se osjećao kao da sam kopao!"

Sjajna rukometna predstava samo je prva stepenica, europski put ispred momčadi PPD Zagreb jako je dug. Idući protivnik u Areni bit će Veszprem, no najprije se treba usredotočiti na sutrašnju utakmicu Seha lige s makedonskim viceprvakom Maks Strumicom.

"Nadolazeća utakmica sigurno neće biti lagana jer smo se mi prilično fizički i emotivno ispraznili protiv Kiela. Bila je to utakmica s izuzetno puno fizičkog kontakta, a već se sutra moramo prebaciti iz jednog filma u drugi. Zagreb će svakako nastojati pobijediti tu utakmicu. Neki igrači koji su jučer manje igrali ili uopće nisu bili u sastavu sutra će povući i siguran sam da će igrati najbolje što mogu. Nadam da će dečki pobijediti Strumicu i da će zadržati tu tendenciju pobjeda, a svakako u prilog ide činjenica da Zagreb ove sezone prima ispod 22 gola po utakmici. Igra se dobra obrana, imamo odlične golmane... Postigli smo nevjerojatan rezultat, no ja sam možda takav čovjek da ipak nisam u potpunosti zadovoljan kako je to jučer izgledalo", zaključio je Vujović, a na sutrašnju utakmicu usredotočen je i Zagrebov kružni napadač Tin Kontrec koji jednako tako priželjkuje pobjedu:

"Rukometaši Strumice nisu najsjajnije otvorili Seha Gazprom ligu, što nije zbog manjka kvaliteta nego zbog činjenice da su prva tri kola igrali protiv tri momčadi iz samoga vrha. Nas čeka teška utakmica, kao što je i sam trener rekao, ispražnjeni smo i emotivno i fizički. Trebamo ostati prizemljeni, dati svoj maksimum i pokušati pobijediti utakmicu."

Da ne bi bilo da ne zna i pohvaliti, Zagrebov je strateg odlučio otkriti koji su od igrača pristiglih ove sezone zaslužili status pojačanja, a koji su još uvijek samo dio kluba:

"Ovo je sjajan prvi korak i nevjerovatan rezultat za prvu utakmicu u Ligi prvaka. Međutim ne smijemo zanemariti da je put koji nas čeka dug i da će biti svega. Na prethodnim sam konferencijama rekao da ću sačekati još nekoliko utakmica sa potvrdom koji su od pristiglih igrača zaslužili status pojačanja, ali sada sa sigurnošću mogu reći da je Tin Kontrec svakako pojačanje i da nije više novajlija. Puno nam je doprinijeo svojom čvrstinom, zalaganjem, požrtvovnošću i energijom koju unosi u cijelu igru. Vujić je jučer isto jako dobro odigrao, a moram reći i da je ulazak Šandrka u prvom poluvremenu napravio pozitivan pomak i pozitivnu energiju u tom sastavu. Što se tiče Sabljića, jučer nije imao puno prostora poradi Kontreca i Šušnje. Mali Vukić se nije skidao, pa će njih trojica još uvijek sačekati taj status pojačanja. "

Najefikasniji u domaćem dresu bili su Luka Stepančić i kapetan Zlatko Horvat s postignutih šest pogodaka, dok su Sandro Obranović i Domagoj Pavlović suparničku mrežu zatresli četiri puta. Uz raspoloženog Filipa Ivića i Stepančića, srednji vanjski Stefan Vujić na kraju prvog poluvremena osigurava domaću prednost s kojom se odlazi i na predah. Vujić je kratko prokomentirao pobjedu svjestan da za momčad Zagreba nema predaha ni vremena za duži pobjednički zanos:

"Odigrali smo odličnu utakmicu, te ću si uzeti slobodu i reći da smo u obrani gotovo savršeno funkcionirali. U ključnim trenucima u napadu nismo paničarili, već smo smireno čekali i iznuđivali situaciju za gol. Pokazali smo da se možemo nositi s najvećima i da će se, tko god došao u Arenu morati pošteno namučiti da uzme bodove. S druge strane, euforiju smo već po samom izlasku iz svlačionice smirili i u glavama smo imali utakmicu koja nas čeka sutra. Istrošeni smo, neće biti lagano, ali dati ćemo sve od sebe. "

Ogromni kapaciteti zagrebačke Arene, a na otvaranju najelitnijeg europskog klupskog natjecanja poluprazne tribine. Razočaranje takvom situacijom nisu skrivali ni u Zagrebovoj svlačionici:

"Vidjeli smo da je to što su se jučer prvi puta naplaćivale ulaznice umanjile broj gledatelja, ali meni je zaista teško za povjerovati da je tih 20 ili 30 kuna problem za Zagrepčane da dođu i da bodre svoju momčad, svoj Zagreb. Čak smo mi igrači i stručni stožer razmišljali da se odreknemo jedne mjesečne plaće kako bi dvorana bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Na kraju krajeva, ovo se sve igra zbog publike. Zahvaljujem se svima koji su jučer došli na utakmicu i očekujem da će naredne utakmice Lige prvaka ali i ostale utakmice koje Zagreb igra biti podržane od većeg broja ljudi na tribinama. Vjerujte da će nam biti onda puno lakše. Duša je ispunjenija kada je dvorana puna", zaključio je Vujović.

Rukometna subota 19. rujna i dvoboj 4. kola Seha Gazsprom lige u Kutiji Šibica ugošćuje Maks Strumicu. Utakmica je na rasporedu u 18 sati i 30 minuta, a ulaz je za sve posjetitelje slobodan.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!