Nogomet

Oštrc nagrađen gostovanjem Dinama, još tri dvoboja na rasporedu u utorak

Mihaela Bradovski • utorak, 22.09.2015.
Oštrc nagrađen gostovanjem Dinama, još tri dvoboja na rasporedu u utorak
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon pobjede nad Arsenalom i remija s Hajdukom, nogometaši Dinama ovog utorka očekuje gostovanje u Zlataru u sklopu šesnaestine finala Hrvatskog kupa. U isto vrijeme na rasporedu su još tri utakmice...

U zadnjih tjedan dana Modri su odradili otvaranje grupne faze Lige prvaka, uslijedio je najveći hrvatski derbi, a već danas očekuje ih i treće natjecanje, kup gostovanje kod Oštrca.

Maksimirski sastav u ovoj će utakmici, u odsustvu Zorana Mamića koji se zaputio u Grčku snimati Olympiakos, voditi Damir Krznar koji je i najavio susret.

Osijek gostuje u Dugoj Resi

"Naš domaćin sigurno ima veliki motiv i želju da pokuša kreirati iznenađenje. Ono što mi moramo je odgovoriti na to maksimalnim pristupom kako bismo izbjegli eventualne rezultatske neugodnosti. Kvaliteta je na našoj strani, ali to moramo i potvrditi na terenu. Na koji način se postavimo i uđemo u susret takav će on i biti", najavio je iz osječkog kuta susret s Dugom Resom trener Zoran Zekić dodavši kako su mu svi igrači na raspolaganju, ali i da će biti određenih promjena.

"Zna se kakvo je Kup natjecanje, igramo protiv niželigaša, ali moramo biti oprezni jer često favoriti znaju imati probleme ukoliko u susrete ove faze ne uđu s maksimalnim pristupom."

U dvoboj s momčadi iz Zlatara, koja je šesnaestinu finala izborila minimalnom domaćom pobjedom protiv Mosora, Dinamo ulazi pod teretom ozljeda, a Krznar se dotaknuo i ritma koji obilježava modri rujan.

"Zbog problema s ozljedama, ali i zbog umora neki će igrači dobiti slobodno. Ušli smo u ritam od dvije utakmice tjedno, počevši s Arsenalom i Hajdukom, a nakon Kupa nas očekuje još i Osijek pa odmah gostovanje kod Bayerna. Puno je to utakmica u rujnu, ali bez obzira na izostanke momčad koja će nastupiti u Zlataru dat će sve od sebe za pobjedu."

Utakmica između Oštrca i Dinama počinje u 15:30, a u isto će vrijeme svoje susrete 1/16 Kupa započeti Duga Resa 1929 i Osijek, Jadran-Poreč i Zadar te Zmaj i zaprešićki Inter. Glavnina programa, 12 preostalih utakmica, odigrat će se u srijedu, 23. rujna.

Kup, šesnaestina finala, 15:30:
Oštrc - Dinamo
Duga Resa 1929 - Osijek
Jadran-Poreč - Zadar
Zmaj - Inter Zaprešić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!