Vodeni sportovi

Rijeka dobila organizaciju Europskog veteranskog prvenstva u daljinskom plivanju

Krešimir Bošković • ponedjeljak, 28.09.2015.
Rijeka dobila organizaciju Europskog veteranskog prvenstva u daljinskom plivanju
Foto: EPA

Prošlog petka Rijeka je od strane LEN-a dobila organizaciju Europskog veteranskog prvenstva u daljinskom plivanju koje će se održati od 9. do 11. rujna 2016. Uz organizaciju Europskog veteranskog prvenstva u daljinskom plivanju Rijeci je povjerena i organizacija veteranskog vaterpolo turnira.

Iako je domaćinstvo Europskog prvenstva u vodenim sportovima, u sklopu kojeg se odvija i Europsko veteransko prvenstvo, ove godine povjereno Londonu zbog preniske temperature vode u Temzi u vrijeme podržavanja prvenstva bilo je potrebno pronaći zamjenski grad za organizaciju natjecanja veterana u daljinskom plivanju. Osim Rijeke u izboru je bio i nizozemski grad Hoorn.

Izboru Rijeke za domaćina Europskog veteranskog prvenstva u daljinskom plivanju zasigurno je pomogao angažman gradonačelnika gospodina Vojka Obersnela, kao i odlična suradnja Grada Rijeke i Riječkog sportskog saveza sa LEN-om na organizaciji Europskog prvenstva u 25 metarskim bazenima, final four turnira vaterpolo Lige prvaka te brojnih plivačkih, skakačkih i sinkro natjecanja. Uz to KDP Primorje od 2013. uz pomoć Grada Rijeke, Riječkog sportskog saveza, TZ Rijeke i Hrvatskog saveza daljinskog plivanja organizira LEN European Aquatics day kao centralnu proslavu vodenih sportova za područje Republike Hrvatske te je i ova priredba vjerojatno pridonijela odluci o dodjeli domaćinstva Rijeci.

Što se tiče tehničkih pojedinosti vezanih uz natjecanje većina tih informacija biti će poznata nakon kongresa LEN-a koji će se održati za dva tjedna u Beču odnosno nakon sjednice LEN Odbora za daljinsko plivanje i masters.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!