Tenis

S četiri osvojena gema Petra Martić oprostila se od turnira u Taškentu

Mihaela Bradovski • utorak, 29.09.2015.
S četiri osvojena gema Petra Martić oprostila se od turnira u Taškentu
Foto: EPA

Nakon poraza u dva seta od Uzbekistanke Nigine Abduraimove Petra Martić po drugi se put oprostila od turnira u Taškentu...

Iako se od turnira u Taškentu oprostila kvalifikacijskim porazom od Katerine Kozlove, Petra Martić u glavni dio ušla je kao lucky loser.

Ždrijeb joj je za protivnicu donio domaću igračicu s pozivnicom, inače 227. na svijetu, Niginu Abduraimovu, a nakon sat i 20-tak minuta borbe poraz u dva seta.

U oba seta naša je tenisačica ušla s izgubljenim servisom, no izgubljenog prvog seta stajao ju je onaj izgubljen pri 3:3 kada je držala i prednost u gemu, a spasila je i jednu break loptu. Nakon odlaska na 4:3 Uzbekistanka je brzo stigla do 1:0 u setovima.

Nakon identičnog ulaska i u drugi set, 128. tenisačica svijeta na svom je drugom servisu, pri 2:0 za Abduraimovu, spašavala čak pet break lopti, no bezuspješno po pokušaj povratka u meč.

Iako je otpor pružila u narednom gemu, gdje je i sama imala dvije lopte za osvajanje protivničkog servisa, te kod 5:0 tri break lopte, drugi set izgubila je bez osvojenog gema.

WTA Taškent:
Petra Martić - Nigina Abduraimova 4:6, 0:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!