Nogomet

Mamić: "Na Allianz Areni se i bolje ekipe od Dinama teško mogu nadati bodovima", Guardiola: "Igrače ću počastiti s Oktoberfestom"

Niko Rukavina • srijeda, 30.09.2015.
Mamić: "Na Allianz Areni se i bolje ekipe od Dinama teško mogu nadati bodovima", Guardiola: "Igrače ću počastiti s Oktoberfestom"
Foto: EPA

Nakon neočekivane pobjede protiv Arsenala u prvom, Dinamo je u drugom kolu Lige prvaka doživio očekivani poraz na Allianz Areni od Bayerna. S obzirom na start Bavaraca, i četiri pogotka koja su zabili u prvih 28. minuta, hrvatski prvak je na kraju s porazom od 5:0 dobro prošao.

Bayern je furiozno ušao u utakmicu i nije dopustio Dinamu ni minimum prostora za iznenađenje, a da nakon četvrtog pogotka nisu usporili tempo, Dinamo je mogao doživjeti pravu katastrofu.

“Čestitke Bayernu na zasluženoj pobjedi. Pokazali su svoju kvalitetu, igrali su na visokom nivou i u svim segmentima su bili bolji od nas. Razlika u kvaliteti je prevelika, iskoristili su naše pogreške, a na Allianz Areni se i bolje ekipe od Dinama teško mogu nadati bodovima. Zahvaljujem našim navijačima na bodrenju svih 90 minuta“, rekao je nakon utakmice Zoran Mamić.

Dinamo je pogotke primio nakon grešaka svojih obrambenih igrača i golmana Eduarda, no dojam je da bi Modri primili „porciju“ i da nije bilo tih grešaka. U drugom dijelu Dinamo je manje griješio, iako ni Bavarci nisu „letjeli“ terenom kao u prvih pola sata.

“Kažnjeni smo za naše greške, a možda je kod prvog gola Bayerna bio i faul. Stvorili su dosta šansi koje nisu zabili, a zabili su iz nekih koje možda nisu trebali. Rekao sam igračima na poluvremenu da se smire, bez obzira na visoki rezultat. Skupili su snagu i koncentraciju i odigrali su bolje drugo poluvrijeme“, rekao je strateg Dinama.

U sljedećem kolu Dinamo na Maksimiru dočekuje Olympiakos koji je danas nadvisio Arsenal u Londonu (3:2). Pobjedom u tom dvoboju Dinamo bi napravio veliki korak k prezimljavanju.

“Pobjeda Olympiakosa u Londonu je za mene iznenađenje. Naš cilj je bio da nekoga okrznemo, što smo i uspjeli protiv Arsenala, ali vjerujem da ćemo se još veseliti“, rekao je za kraj Mamić.

Nakon dvoboja Josep Guardiola je bio prilično zadovoljan te je za nagradu svoje igrače odlučio počastiti na Oktoberfestu.

“Čestitam svojim igračima na sjajnom izdanju. Zaslužili su da ih počastim i odvedem na Oktoberfest. Na pravom smo putu. Osvojili smo šest bodova i u jako smo dobroj formi“, rekao je nakon dvoboja Guardiola.

Pred Bayernom je veliki njemački derbi. Stopostotni Bavarci na Allianz Areni u nedjelju dočekuju drugoplasiranu Borussiju iz Dortmunda.

“Utakmica je u nedjelju i imamo vremena za pripremu. Prvo ćemo sutra posjetiti Oktoberfest, nakon kojeg se okrećemo Borussiji“, zaključio je konferenciju Guardiola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • h-tomek30.09.2015. u 14:18
    Pa Mamić je i prije utakmice s Arsenalom najavio da se neće samo isključivo braniti, parkirati autobus i ne pomišljati o izletima prema naprijed. Nije problem što bekovi odjure napred, problem je što fizički nisu sposobni istom takvom brzinom vraćati se natrag. Protiv Arsenala to nije bilo kobno... [više na forumu]
    h-tomek
  • litleben30.09.2015. u 14:06
    Nije mi jasno, (ne samo ovu utakmicu, već i protiv Arsenala). Igraš defanzivno, a protivnik ti dolazi pred gol 2na 2 ili 3 na 3. Čim osvojimo loptu, bekovi odjure naprijed, kao da se igra protiv Dragovoljca, a ne Bayerna.
    litleben
  • j.s.veron30.09.2015. u 14:02
    Dinamo ima sreće što Bayern posjeduje igračku etiku a u protivnom bi bio dvoznamenkasti rezultat na njihovoj strani.
    j.s.veron
  • Obrisan korisnik30.09.2015. u 10:22
    nakon 4-0 u 20 i nekoj minuti Bayer smanjio u rivkerc da su nastavili utrpali bi i 20 komada
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2015. u 09:06
    Jedino što mogu zamjeriti je što je Mamić stavio Benkovića, to je kriv trener ako neiskusnog igrača stavi na ovako zahtjevnoj tekmi. Nije dečko kriv, i puno iskusniji bi se uplašili Bayerna. Nadam se samo da ne potonu nakon ovoga.
    Obrisan korisnik