Nogomet

Platini: "Ne osjećam se krivim, FIFA me nije mogla platiti 2002. godine"

Branimir Korać • srijeda, 30.09.2015.
Platini: "Ne osjećam se krivim, FIFA me nije mogla platiti 2002. godine"
Foto: EPA

Predsjednik Uefe i kandidat za predsjednika Fife, Michel Platini, morao je objasniti isplatu s Fifinog računa koja je išla prema njemu 2011. godine, devet godina nakon što je prestao s radom u Fifi...

U sklopu istrage koja se vodi protiv visokih dužnosnika Fife, uočena je isplata na račun Michela Platinija u visini od oko dva milijuna dolara za što je zatraženo objašnjenje.

Vrlo brzo se spoznalo kako je riječ o isplati za obavljeni posao čak devet godina ranije, transakcija je postala sumnjiva i Platini se našao uz Seppa Blattera na meti švicarskih istražitelja.

Predsjednik Uefe tvrdi kako nije kriv i da je riječ o zakašnjeloj isplati jer FIFA - nije imala novca.

"U Fifi sam radio kao posebni savjetnik Seppa Blattera, bilo je to puno radno vrijeme i odrađivao sam brojne stvari poput slaganja međunarodnog kalendara. Između 1998. i 2002. godine primio sam samo dio plaća i iz Fife su me obavijestili kako me ne mogu u potpunosti isplatiti jer nemaju dovoljna sredstva. Kada sam započeo s radom, gospodin Blatter mi je odmah rekao kako zbog financijske situacije neće biti moguće isplatiti me u to vrijeme. Nisam sumnjao da će zaostaci biti isplaćeni i stavio sam slučaj sa strane sve do 2011. godine kada su mi isplaćena ta dugovanja", tvrdi Platini.

Platini negira da je tada primio novac kako bi se povukao iz utrke za predsjednika Fife i tako otvorio vrata Blatteru za ostvarivanje još jednog mandata.

"To što je isplata bila nekoliko mjeseci prije izbora uopće nije bitno jer nisam niti razmišljao o kandidaturi. U to vrijeme sam bio presretan što sam ostao na čelu Uefe."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tko Gdje01.10.2015. u 13:51
    Kako taj čovjek može lagati.
    Tko Gdje
  • cameosis30.09.2015. u 23:50
    gnjida nad gnjidama. i kako može onda još netko biti protiv ostanka blattera? sepp je jači i od sudbine!
    cameosis
  • raz_bojnik30.09.2015. u 22:18
    Cijeli nogomet je zatrovan mitom i korupcijom, bolja objašnjenja ima sanader od ovog mafijaša.
    raz_bojnik