Sportnet

Nakon tri splitske utakmice Karlovčani vode 3:2

Sportnet • nedjelja, 04.10.2015.
Nakon tri splitske utakmice Karlovčani vode 3:2

Finalna serija prvenstva Hrvatske u baseballu bliži se kraju, a nakon pet odigranih utakmica u prednosti su bejzbolaši karlovačke Olimpije 83 koji vode sa 3-2 u pobjedama. Nakon što je u prva dva susreta u Karlovcu svaka momčad ostvarila po jednu pobjedu, Karlovčani mogu biti daleko zadovoljniji raspletom u Splitu, jer su u tri susreta došli do dvije velike pobjede pa sada imaju dvostruku meč-loptu na svom terenu.

U prvom splitskom ogledu domaća Nada slavila je sa 4:0. Bio je to još jedan ogled sjajnog Australca Waynea Ougha i mladog Karlovčanina Darka Kvaternika, još jednom uspješniji je bio Australac. Subota i nedjelja, pak, u prvi su plan donijeli velike probleme koje na završetku sezone obje momčadi imaju s bacačkim kadrom.

Karlovčani su cijelu finalnu seriju bez (na mjestu pitchera) najboljeg hrvatskog pitchera Slobodana Galesa, nakon trećeg susreta ostali su i bez Kvaternika koji odlazi u SAD na "showcase" mladih bejzbolaša u nadi da će dobiti stipendiju na nekom od koledža, pa je za Olimpiju 83 u subotu startao Mario Zdelar koji cijele godine nije trenirao zbog zaposlenja u Norveškoj. S druge strane, Splićani još u većem očaju, startni pitcher bio je Franko Vrlić Kovačić - sa slomljenom rukom! Dakako, ne bacačkom, no i to je bio prevelik hendikep pa su Karlovčani uvjerljivo slavili sa 13:3, uz home run udarce Galesa i Smitha. No, Zdelar nakon četiri inninga više nije izdržao pa je morao ući Antonio Horvatić, planiran za startnog pitchera u nedjelju.

U nedjelju je tako za Karlovčane startao mladi Krunoslav Gojković, solidno talentiran za bacača, no cijele sezone korišten kao igrač u polju. S druge strane iskusni, ali već pomalo na zalasku karijere, Matko Dabo. Splićani su poveli 1:0 i 2:1, no Karlovčani su okrenuli na 4:2 i ponovno aktivirali Horvatića koji je malo popustio samo u osmoj izmjeni i dozvolio domaćima da smanje na 4:3. Na samom startu posljednje izmjene home run Slobodana Galesa utišao je splitsku publiku i motivaciju domaćih igrača, a Horvatić i ostatak ekipe posljednju su obranu odradili čvrsto i s konačnih 5:3 Karlovčani su došli do goleme prednosti.

Šesta utakmica igra se u Karlovcu u subotu 10. listopada u 13 sati. Karlovčani se, dakako, nadaju da će biti i posljednja, no u slučaju splitske pobjede, sedma i odlučujuća utakmica igrala bi se u nedjelju u 13 sati, također u Karlovcu.

Finalna serija za naslov prvaka Hrvatske:
1. utakmica: Olimpija 83 - Nada 1:3 (10 inn.)
2. utakmica: Olimpija 83 - Nada 1:0
3. utakmica: Nada - Olimpija 83 4:0
4. utakmica: Nada - Olimpija 83 3:13
5. utakmica: Nada - Olimpija 83 3:5
6. utakmica: Karlovac, 10. listopada u 13 sati
7. utakmica*: Karlovac, 11. listopada u 13 sati (*ako je potrebno)

Foto: Oliver Švob

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!