Košarka

Boston Celticsi projurili Milanom i visoko svladali Repešin Armani

Branimir Korać • utorak, 06.10.2015.
Boston Celticsi projurili Milanom i visoko svladali Repešin Armani
Foto: EPA

Drugi euro-američki dvoboj ove godine odigran je u Milanu, a ovaj put NBA momčad nije razočarala i upisala poraz. Boston Celticsi u Milanu su visoko porazili momčad Armanija sa 124:91...

Jasmin Repeša s Armanijem ugostio je Boston Celticse koji su se pokazali kao bolja i dominantnija momčad od Talijana i na kraju je visoko slavila. Vrlo brzo Celticsi su utakmicu pretvorili u ekshibiciju u kojoj su se odlično snašli.

Napadački raspoloženi Celticsi lomili su Armani od samog početka, a ulaskom Isaiaha Thomasa sredinom prve četvrtine počeli su se odvajati i kasnije je njihova prednost samo rasla.

Do kraja prvog poluvremena Thomasu se priključio i Jared Sullinger te je Boston bez većih problema održavao prednost.

U drugom dijelu domaćin se i dalje teško nosio s kvalitetnijim protivnikom, u reketu su Celticsi očekivano stvarali velike probleme Armaniju te su na kraju slavili sa 124:91.

U pobjedničkom sastavu Thomas je ubacio 18 poena (5/10) dok su po 14 poena dodali Avery Bradley (4/6) i Jared Sullinger (7/10). Kod Armanija Alessandro Gentile upisao je 19 poena (9/20), a Charles Jenkins slijedio ga je s 14 poena (6/9). Kruno Simon za 24 minute ubacio je sedam poena (1/4 za dva, 1/4 za tri) uz tri skoka, a Stanko Barać za 15 minuta dodao je devet poena (3/4 za dva) i tri skoka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!