Zimski sportovi

Započela NHL sezona: Rangersi pokvarili zabavu, sve pobjede otišle gostima

Željka Jurkas • četvrtak, 08.10.2015.
Započela NHL sezona: Rangersi pokvarili zabavu, sve pobjede otišle gostima

NHL je sa sinoćnja četiri susreta otvorila novu sezonu lova na Stanleyja. Sve pobjede su pripale gostima...

Sezonu su otvorili vječiti rivali Leafsi i Habsi u Air Canada centru, a prvi gol sezone je ponovno pripao Maxu Paciorettyju koji je na led isklizao s novim kapetanskim „C“ na prsima. Njegov prvi udarac prema vratima Jonathana Berniera provukao se kroz noge i gotovo u slow motionu ušao u mrežu. Puno promjena u momčadi Leafsa tijekom ljeta, na klupi i kroz sastav, stavilo je ove dvije momčadi na suprotne krajeve spektra, no to nimalo nije umanjilo intenzitet igre i emocija. Mike Babcock, novi trener domaćina prvi je iskoristio novu mogućnost coach's challengea koji je zbog udarca palicom poništio pogodak Jeffa Petryja. Domaćini su izjednačili rezultat na samom startu druge trećine, no to je bio jedini udarac koji je prošao Careyja Pricea. Pogoci Alexa Galchenyjuka i još jedan Paciorettyja doveli su do konačnih 1:3.

Henrik Lundqvist i New York Rangersi uništili su slavlje dizanja još jedne zastave u čast osvajanja naslova prošle sezone. Hawksi su u Madhouse na Madisonu malo sporije krenuli u prvu trećinu i to ih je koštalo tri pogotka u mreži Coreyja Crawforda te još važnije, pobjede na samom kraju. Lundqvist je bio najbolji kada je trebalo, a Rangersi su zatvorili pristupe vratima i odigrali čvrstu obrambenu utakmicu. Hawkse mogu veseliti pogoci mladih igrača Artemija Panarina (koji je iz SKA prešao u redove Chicaga zajedno s Viktorom Tihonovim) i Teuva Teravainena koji u sastavu moraju zamijeniti Patricka Sharpa i Brandona Saada.

Canucksi su gostovali kod Flamesa, momčadi koja ih je prošle sezone izbacila iz doigravanja, a sudeći po bacanju rukavica nakon prvog podbacivanja paka, ništa nije bilo zaboravljeno. S postavljenim tonom utakmice, Nucksi su dominantno krenuli u veliku ofenzivu koja nije prestala do samoga kraja. Flamesi, nespremni dići igru na tu razinu, su ostali nemoćni. Jedini pogodak za domaćine postigao je Jiri Hudler, dok su za goste mreži Karrija Rama pronalazili braća Sedin, Alex Burrows, Jannik Hansen te Brandon Sutter u svom debiju u dresu s orkom.

Martin Jones je u velikom prevrtanju vratara ovoga ljeta završio u San Jose Sharksima, a debi na vratima imao je protiv svoje bivše momčadi Los Angeles Kingsa, u bivšem domu Staples centra. S 19 obrana zaustavio je sve osim jednog napada domaćina, a njegova nova momčad čak petput je prošla Jonathana Quicka. U tipičnom za sebe izdanju na početku sezone, Kingsi su i ovoga puta izgledali kao da muče sa svim aspektima igre i nisu mogli parirati Sharksima koji su držali kontrolu paka i pritisak na zonu domaćina. Emocije su ponovno bile na visini u susretu ove dvije momčadi koje u zadnjim godinama veže velika povijest. Pale su i rukavice, a tijekom utakmice udaraca nije nedostajalo. Joe Pavelski postigao je pobjednički pogodak po prvi puta kao kapetan, a novi trener Peter DeBoer upisao je pobjedu u debiju.

NHL

Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens 1:3

Chicago Blackhawks – New York Rangers 2:3

Calgary Flames – Vancouver Canucks 1:5

Los Angeles Kings – San Jose Sharks 1:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.10.2015. u 22:08
    Napokon da je pocelo! Gledao sam Hawkse i Rangerse, odlicna tekma! Biti ce ovo uzbudljiva NHL sezona!
    Obrisan korisnik