Zimski sportovi

Starsi zasjali, Parise hat trickom šokirao Avalanche

Željka Jurkas • petak, 09.10.2015.
Starsi zasjali, Parise hat trickom šokirao Avalanche
Foto: EPA

Još osam momčadi otvorilo je sezonu na svom ledu, a dva najočekivanija rookija lige, McDavid i Eichel upisali su debije. Bruinsi su potonuli, Colorado ostao šokiran, Predatorsi izdržali napade, Starsi zasjali u punom sjaju, Oilersi i Sabresi upisali poraze, a Boltsi pobijedili u prvom produžetku igranom 3-na-3...

Večer NHL-a otvorili su Jetsi u gostima kod Bruinsa. Unatoč početnom vodstvu iz prve trećine pogotkom Davida Krejčija, domaćini TD Gardena nisu uspjeli zaustaviti napade Winnipega, dok se Ondrej Pavelec puno uspješnije nosio sa zadaćom zaustavljanja najubojitijih igala Bostona. S tri pogotka u drugih i tri pogotka u posljednjih dvadeset minuta, Jetsi su odlično započeli seriju od četiri gostovanja.

Jack Eichel postigao je svoj prvi NHL pogodak s deset minuta na satu, na powerplayu prepolovivši vodstvo gostiju iz Ottawe. No, dva gola Kylea Turrisa pokazala su se teško nadoknadivima, a za kraj je praznu mrežu pronašao Curtis Lazar.

Connor McDavid zabilježio je prve minute na NHL ledu, a rookie domaćina Bluesa ukrao je svjetla pozornice. Pri izjednačenom rezultatu (1:1) nakon dvije odigrane trećine Robby Fabbri primio je dodavanje iza leđa Jori Lehtere i udarcem pod prečku nadmudrio Cama Talbota za pobjednički gol susreta. Troy Brouwer, novi igrač St. Louisa dodao je još jedan u praznu mrežu.

Rookie Viktor Arvidsson presudio je Hurricanesima na otvorenu sezone i Bridgestone areni svojim prvim NHL bodom i golom. Pekka Rinne ponovno se pokazao kao jedan od ključnih igrača Predsa koji su izdržali nalete Caroline je čiji kapetan, Eric Staal u zadnjim minutama uspio smanjiti razliku poraza na 2:1.

Pittsburgh Penguinsi sudjelovali su u otvorenju sezone u American Airlines centru u Dallasu i svojim ubojitim napadom koji je ovoga ljeta pojačan, išli su iz napada u napad, no Starsi su bili ti koji su pogađali mrežu. Tri paka završila su iza leđa Marc-Andre Fleuryja, dok je Antti Niemi upisao prvi shutout sezone, a tome pridodao i dvije asistencije. Brzina Dallasa pokazala se ključnim faktorom na koji Pensi nisu imali odgovor.

Colorado je izvrsno krenuo pospremivši pak triput iza leđa Devana Dubnyka prije prvog odmora. No, znatno spremniji Wild izlazi na led u drugoj trećini, a sam preokret će zahvaljujući dobroj igri Avsa pričekati zadnjih 20 minuta. Zach Parise postiže svoj prvi pogodak da bi gotovo minutu kasnije domaćini vratili razliku golova na tri. Njegov drugi gol je, međutim razvio situaciju u drugom smjeru. Sa četiri pogotka unutar pet minuta Minnesota dolazi do potpunog preokreta, a Parise upisuje prvi hat trick sezone.

Četiri pogotka pala su u drugih 20 minuta igre u Amalie areni u Tampi u susretu Boltsa i Flyersa. Pošteno podijeljeni na dva po momčadi, svakoj gol u igri s igračem više i pri izjednačenom broju igrača, odveli su susret do prvog produžetka ove sezone. Prema novom pravilu dodatnih pet minuta se igra 3-na-3, a koliko zabavno, zahtjevno, dinamično i šokantno može biti u potpunosti su prikazale ove dvije momčadi. Jason Garrison upisao je drugi pogodak utakmice za konačnu pobjedu domaćina. Izvor video materijala: www.nhl.com

NHL

Boston Bruins – Winnipeg Jets 2:6

Buffalo Sabres – Ottawa Senators 1:3

Tampa Bay Lighting – Philadelphia Flyers 3:2 OT

St. Louis Blues – Edmonton Oilers 3:1

Nashville Predators – Carolina Hurricanes 2:1

Dallas Stars – Pittsburgh Penguins 3:0

Colorado Avalanche – Minnesota Wild 4:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!