Zimski sportovi

Leafsi stradali u povratku Babcocka, drugi produžetak Hawksima

Željka Jurkas • subota, 10.10.2015.
Leafsi stradali u povratku Babcocka, drugi produžetak Hawksima

Pet susreta obilježilo je petak navečer u NHL-u. Priča dana bio je povratak Babcocka u Detroit, rookiji su ponovno zabijali, Kingsi i dalje nisu pronašli ritam, Hawksi su s dva gola Kanea razočarali Islanderse, a Jetsi nastavljaju u jakom gostujućem ritmu...

U drugoj utakmici sezone Winnipeg Jetsi su još jednom domaćine ostavili sa slabim startom u novu sezonu. New Jersey Devilsi s novim trenerom Johnom Hynesom iza klupe pali su u tipičnoj za sebe utakmici u kojoj je najzaposleniji igrač na ledu bio njihov vratar Cory Schneider. Sva četiri pogotka utakmice postignuta su u drugih 20 minuta. Jetsi su došli do dva gola prednosti već u četvrtoj minuti, Jiri Tlusty je prepolovio vodstvo, no ono se vraća na dva razlike četiri minute kasnije powerplay pogotkom Andrewa Ladda.

Na leđima Henrika Lundqvista i s tri pogotka u manje od 100 sekundi New York Rangersi su šokirali Columbus i uzeli pobjedu. Cam Atkinson izjednačio je početno vodstvo gostiju sredinom druge trećine, a filmski početak karijere u Jacketsima trebao je imati Brandon Saad powerplay golom s manje od četiri minute do kraja utkamice. No, Oscar Lindberg, Kevin Hayes i Mats Zuccarello imali su drugačije planove.

Rangersi su pokvarili otvorenje sezone u United centru, a Hawksi su u Barclays centru u Brooklynu proslijedili uslugu prema New York Islandersima. Drugi pogodak Patricka Kanea došao je na powerplayu sredinom produžetka susreta. Susret je otvorio Artjom Anisimov bijegom na penalty killu, a kapetan domaćina John Tavares je izjednačio početkom druge trećine. Kaneov prvi gol susreta neutralizirat će Marek Židlicky u drugoj minuti zadnje trećine, a izmjene napada s jedne strane na drugu potrajat će do isteka vremena.

Kingsi i u drugoj utakmici sezone nisu pronašli svoju igru. Arizona Coyotesi su došli u goste i već u drugoj minuti vodili s golom razlike. Do polovice utakmice imat će četiri komada na svom kontu, a do isteka vremena Jonathan Qucik će upisati svega 18 obrana. S druge strane Mike Smith je zaustavljao pokušaje domaćina skupivši 40 obrana, a prošao ga je Tyler Toffoli u zadnjoj minuti druge trećine u igri s igračem manje. Max Domi upisao je debi u NHL-u i okrunio ga golom i asistencijom.

Mike Babcock vratio se u Detroit, a Red Wingsi su mu pripremili doček koji sigurno neće uskoro zaboraviti. Prvi teenager u zadnjih 12 godina koji je uspio izboriti mjesto u rosteru, Dylan Larkin zapečatio je veliku pobjedu Wingsa nad Leafsima, a Justin Abdelkader postigao je svoj drugi hat trick karijere. Kapetan Henrik Zetterberg proslavio je 35. rođendan s tri asistencije (u njegovoj liniji je igrao Larkin), a novi glavni trener Wingsa Jeff Blashill imao je uspješan debi na klupi:“Lijepo je stajati iza klupe momčadi za koju navijate od malih nogu. Na samom početku utakmice dao sam si trenutak da uživam u tome, no osim toga, ova utakmica je prva od njih 82 i nosi jako važna dva boda. Sretan sam s pobjedom.“

NHL

New Jersey Devils – Winnipeg Jets 1:3

Columbus Blue Jackets – New York Rangers 2:4

Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs 4:0

New York Islanders – Chicago Blackhawks 2:3 OT

Los Angeles Kings – Arizona Coyotes 1:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!