Zimski sportovi

S dva gola Plekaneca Canadiensi do pobjede nad Sentorsima

Željka Jurkas • ponedjeljak, 12.10.2015.
S dva gola Plekaneca Canadiensi do pobjede nad Sentorsima
Foto: Davor Sajko

Nedjelja u NHL-u bila je rezervirana za susret Ottawe Senatorsa i Montreal Canadiensa...

Ottawa Seantors – Montreal Canadiens 1:3

09:41 0-1 Plekanec (Pacioretty, Gallagher)
18:34 0-2 Plekanec
99:09 1-2 Jean-Gabriel Pageau SHG
45:41 1-3 Mitchell (Subban, Markov)

Vratar Mike Condon debitirao je u NHL-u i na vratima Canadiensa zaustavivši 20 udaraca čime je osigurao treću pobjedu u nizu za odličan početak sezone. Dan nakon pobjede u TD Gardenu Carey Price je dobio dan odmora, kao i Craig Anderson koji je dan ranije branio u Torontu. „Bilo je uzbudljivo, a dečki ispred mene su odlično odigrali i skroz mi olakšali posao“, rekao je o svom prvom startu Condon. A pohvalili su ga svi, od trenera do suigrača, a usporedba koju je povukao P.K. Subban je sigurno jedna od najvećih pohvala koju je mogao dobiti:“Treba mu čestitati. Stao je među vratnice i napravio točno ono što se od njega tražilo, kao što to Carey inače radi svaku večer. Dobili smo od njega ono što inače dobijemo od Careya.“

Tomaš Plekanec dvaput se upisao u strijelce u prvoj trećini, a drugi pogodak, kontra nakon ukradenog paka na plavoj, pokazao se pobjedničkim. Montreal je više grizao i izgurao Senatorse u svakoj bliskoj borbi za pak što je i uzrokovalo za njih veliki broj pokušaja na vrata domaćina, čak 34.

Domaćini su nešto više pokazali tek u drugoj trećini, no osim short handed pogotka Jean-Gabriela Pageaua i velikog broja isključenja, pri odlasku na drugi odmor nisu imali ništa više na semaforu.

Torey Mitchell udvostručio je vodstvo gostiju na samom početku završne trećine i postavio konačan rezultat. Powerplay momčad domaćina imala je velike prilike u zadnje dvije minute, no Condona je zaustavio dva pokušaja kapetana Erika Karlssona.

Glavni trener Senatorsa, Dave Cameron nije imao ništa dobroga za reći o prvoj utakmici sezone na domaćem ledu:“Nismo se borili kako treba, to uključuje svih 12 napadača. Stalno smo pričali da moramo biti momčad koja će uspostaviti svoju igru na ledu, no danas smo se izmicali pakovima umjesto da smo išli na njih. Bila je duga večer.“

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!