Nogomet

Rusija osigurala odlazak na Europsko prvenstvo, Švedska u dodatne kvalifikacije

Denis Drljepan-Mihoci • ponedjeljak, 12.10.2015.
Rusija osigurala odlazak na Europsko prvenstvo, Švedska u dodatne kvalifikacije
Foto: EPA

U ponedjeljak kompletirana je skupina G kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine, u kojoj se je Rusija pridružila već ranije kvalificiranoj Austriji, dok će Švedska put ka Europskom prvenstva tražiti kroz kvalifikacije.

Pobjedom od 3:0 protiv Lihtenštajna, reprezentacija Austrije završila je kvalifikacije za europsko prvenstvo s devet pobjeda i jednim remijom te su završili kao uvjerljivo prva momčad skupine. Ovo prvo veliko natjecanje za Austrija nakon što je kao domaćin sudjelovao na europskom prvenstvu 2008. godine.

Austrija je povela u 12. minuti pogotkom Marka Arnautovića. Do povećanja vodstva stigli su 54. minuti, nakon odlične asistencije Martina Harnika, Marc Janko je pogodio za vodstvo od 2:0. Samo tri minute kasnije isti igrač postigao je pogodak i za konačan rezultat od 3:0.

Do važne pobjede stigla je reprezentacija Rusije na svom terenu protiv Crne Gore. Pobjedom od 2:0, Rusija je ostala dva boda ispred trećeplasirane Švedske te tako osigurala direktan odlazak u Francusku, dok je Crna Gora ostala na četvrtom mjestu s osvojenih 11 bodova.

Rusija je povela u 33. minuti, nakon sjajne asistencije Igora Denisova, pogodak je postigao Oleg Kuzmin. Samo četiri minute kasnije Rusija je iz kaznenog udarca povećala vodstvo i postavila konačan rezultat od 2:0 u korist domaće momčadi, a strijelac pogotka bio je Aleksandr Kokorin.

Pobjeda od 2:0 protiv Moldavije, Švedskoj nije bila dovoljna za direktan odlazak na Europsko prvenstvo te će morati u dodatne kvalifikacije.

Švedska je do vodstva stigla u 23. minuti, nakon duge lopte Mikaela Lustiga, Zlatan Ibrahimović je izbio sam pred vratara, lagano ga zaobišao te postigao svoj 59. pogodak u dresu reprezentacije. Do povećanja vodstva i konačnog rezultata Švedska je stigla na početku drugog poluvremena, vratar gostiju Ilja Cebanu izboksao je loptu iz šesnaesterca, a lopta je stigla do Johna Guidettija koji loptu dodaje do Erkana Zengina koji lobom svladava vratara.

Rezultati utakmica skupine G 12. rujna:

Austrija – Lihtenštajn 3:0

Rusija – Crna Gora 2:0

Švedska – Moldavija 2:0

Tablica skupine G:

1. Austrija, 28

2. Rusija, 20

3. Švedska, 18

4. Crna Gora, 11

5. Lihtenštajn, 5

6. Moldavija, 2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.10.2015. u 06:58
    Odlična tekma rusa-crnogorci nevidljivi
    Obrisan korisnik