Zimski sportovi

500. bod Stamkosa za pobjedu Boltsa, pobjeda Sabresa

Željka Jurkas • utorak, 13.10.2015.
500. bod Stamkosa za pobjedu Boltsa, pobjeda Sabresa

Kanadski Dan zahvalnosti započeo je s dvije matineje i nastavio se s još tri susreta. Boltsi su svladali Bruinse, a Canucksi Duckse za jedine gostujuće pobjede, dok su Islandersi, Sabresi i Flyersi slavili na domaćem ledu...

Boston je odlično krenuo u tradicionalnoj matineji na kanadski Dan zahvalnosti. Dva rana gola na powerplayu dala su im prednost, no u izjednačenoj prvoj trećini gosti uzvraćaju u nešto više od minutu. Najprije Brian Boyle posprema odlično dodavanje Viktora Hedmana, a potom na scenu stupa powerplay kojeg koristi Ondrej Palat za svoj prvi gol sezone. Boyle upotpunjuje preokret Boltsa ranim pogotkom u drugoj trećini, no domaćini se vraćaju u utakmicu na pune tri minute kada gostujući kapetan Steven Stamkos u tipično svom golu zabija četvrti pogodak koji će ostati pobjednički. U zadnjoj trećini gosti nastavljaju s tempom postizanja pogodaka i spremaju još dva iza leđa Tuukke Raska.

U matineji koji se odigravala paralelno, New York Islandersi ugostili su Winnipeg Jetse, a ovoga puta domaći kapetan John Tavares zasjao je i napravio potrebnu razliku. S golom i dvije asistencije doveo je Islese do tri pogotka razlike ravno na sredini susreta, što je bilo dovoljno za pobjedu. Jesti su dvaput u idućih pola sata uspjeli pronaći mrežu učinivši susret zanimljivim, a konačnu nadu maknuo je Josh Bailey pospremivši pak u praznu mrežu.

Sabresi su namučili Columbus koji se u First Niagara centru morao jako dobro pomučiti za svaki osvojen komadić leda. Specijalne jedinice pet puta su pogađale mrežu, a pobjedu je donio jedini pogodak postignut pri izjednačenom broju igrača, drugi sezone Jacka Eichela. Trener Dan Bylsma bio je pun hvale:“Bobrovskij je jedan od najboljih vratara Lige i postići takav pogodak dok je on u vratnicama je podvig. Sigurno će se još dugo vrtjeti u reprizama. Cijela sekvenca gola je za pohvalu.“

Michael Neuvirth stajao je na vratima u otvorenju sezone Flyersa u Wells Fargo centru i s 31 obranom upisao osmi shutout karijere. Brayden Schenn postigao je rani pogodak u šestoj minuti susreta koji zahvaljujući odličnom Neuvirthu održao do samoga kraja. Roberto Luongo stajao je na drugoj strani leda i s obranom više (32) držao Pantherse u igri, no slabi start pokazao se ključnim.

Ducksi i Canucksi odigrali su još jednu tešku i čvrstu utakmicu, a nakon produžetaka pobjednika su odlučili kazneni udarci. Sami Vatanen doveo je domaćine u prednost na otvorenju sezonu u Pondi, no veselje kratko traje jer već sedam minuta kasnije Adam Cracknell donosi izjednačenje. Oba vratara zaključavaju mreže, a Frederik Anderson posebno se istaknuo nekim velikim obranama. U konačnici, Ryan Miller popeo se na prvo mjesto u NHL-u kao vratar s najviše osvojih pobjeda u shootoutu. Radim Vrbata i Alex Burrows pogađali su za Nuckse.

NHL

Boston Bruins – Tampa Bay Lightning 3:6

New York Islanders – Winnipeg Jets 4:2

Buffalo Sabres – Columbus Blue Jackets 4:2

Philadelphia Flyers – Florida Panthers 1:0

Anaheim Ducks – Vancouver Canucks 1:2 SO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!