Top tema

Pregled dana: Perišić među 18 najboljih u kvalifikacijama; Vukušić napustio Pescaru, Strinić želi iz Napolija

Mihaela Bradovski • četvrtak, 15.10.2015.
Pregled dana: Perišić među 18 najboljih u kvalifikacijama; Vukušić napustio Pescaru, Strinić želi iz Napolija
Foto: FaH

Još jedna srijeda je iza nas i dok su protekli dani prolazili u znaku nogometa, sredina ovog tjedna posvećena je i nekim drugim sportovima.

NOGOMET

Fifin termin za prijateljske utakmice hrvatska futsal reprezentacija iskoristiti za trening kamp u Novigradu dok će juniorska selekcija odigati dva prijateljska ogleda s vršnjacima iz Češke. Prvi susret odigrat će se 19. listopada u Novigradu, a drugi dan kasnije u Pazinu. U seniorsku su reprezentaciju pozvani Saša Babić (Pesarofano), Toni Jelavić (Pesarofano), Kristijan Grbeša (Nacional), Vedran Matošević (Nacional), Tihomir Novak (Nacional), Renato Koturović (Nacional), Franco Jelovčić (Split Tommy), Josip Suton (Split Tommy), Jakov Grcić (Split Tommy), Ivo Jukić (Split Tommy), Duje Bajrušović (Split Tommy), Stjepan Perišić (Split Tommy), Andrej Pandurević (Osijek Kelme), Dario Marinović (Elpozo Murcia), Matija Capar (Futsal Dinamo), Franko Bilić (Ekonomac), Duško Martinac (Vrgorac), Vedran Kazazić (Novo Vrijeme) i Željko Petrović (Spicom Sfantu Gheorghe). Za juniorske susrete konkuriraju Marin Šinjori (Novi Marof), Marinko Šamija (Square), Borna Tikvica (Square), Maro Đuraš (Square), Luka Perić (Nacional), Leo Klindić (Nacional), Matej Horvat (Futsal Dinamo), Matija Uremović (Futsal Dinamo), Kristian Čekol (Futsal Dinamo), Željko Konrad (Brod 035), Ante Ćorluka (Solin), Pave Mudronja (Murter), Antonio Jamičić (Murter) i Kristijan Postružin (Futsal Toulan).

Zbog ozljede aduktora Luka Modrić propustio je reprezentativni susret s Maltom, a dan nakon povratka u Madrid Kraljevski se klub obratio priopćenjem u vezi njegove ozljede. U njemu, između ostalog stoji kako hrvatskog veznjaka čekaju detaljne pretrage kao i da je sigurno da će propustiti subotnji doboj s Levanteom. "Neću moći zaigrati, ali nadam se da ću biti spreman za susret protiv PSG-a", kratko je za AS prokomentirao sam Modrić. Utakmica s francuskim prvakom na rasporedu je 21. listopada.

Talijanski mediji prenijeli su izjavu agenta Ivana Strinića za Radio Crc u kojem Tonči Martić otvoreno govori o Strinićevom nezadovoljstvu minutažom u Napoliju. "Susreo sam se sa sportskim direktorom Napolija Cristianom Giuntolijem kako bismo porazgovarali o situaciji u kojoj se nalazi Ivan. Strinić nije sretan svojom pozicijom u momčadi, istina je da je bio ozlijeđen tijekom pripremnog razdoblja te da s ostatkom momčadi tada nije trenirao dva tjedna, ali sada je u dobrom stanju i formi. Od početka sezone odigrano je devet utakmica, a on u njima nije sudjelovao niti sekunde", prokomentirao je Martić za spomenutu radio postaju te dodao: "Razumijem stav da se pobjednička momčad ne mijenja, ali ukoliko za Strinića nema mjesta nešto će se morati promijeniti. Za mjesec dana odradit ćemo još jedan sastanak, postoje momčadi koje su zainteresirane za njega."

Ante Vukušić od srijede više nije član Pescare. U kratkom klupskom priopćenju stoji kako je je ugovor raskinut nakon zajedničkog dogovora igrača i vodećih ljudi čime je bivši napadač Hajduka postao slobodan igrač. U sada bivši klub stigao je u kolovozu 2012. godine, odradio je dvije posudbe te za samu Pescaru postigao tek jedan zgoditak.

Reprezentacije Ukrajine, Švedske, Mađarske i Bosne i Hercegovine nositelji su Uefinog ždrijeba za dodatne EURO 2016 kvalifikacije. Ždrijeb će se održati u nedjelju, 18. listopada. U skupini nenositelja nalaze se Danska, Irska, Slovenija i Norveška. Termini susreta dodatnih kvalifikacija su 12., 13. i 14. studeni te 15., 16. i 17 studeni za uzvratne dvoboje.

Izbornik izraelske nogometne reprezentacije Eli Guttman dao je u srijedu ostavku na svoju poziciju. Izrael je neuspješno završio kvalifikacije nakon 3:1 poraza od Belgije osvojivši četvrtu poziciju iza Belgije, Walesa i Bosne i Hercegovine. "U konačnici, svima se sudi na temelju rezultata. Sam sam sebi dao za cilj da skupinu završimo kao treći. Nismo to ispunili i ja se povlačim s izborničke funkcije. Nisam uspio ostaviti svoj trag na momčadi."

Vratar Manchester Uniteda Victor Valdes blizu je napuštanja kluba, izjavio je njegov agent Gines Carvajal za Radio Marca. "Victor će imati priliku u siječnju, gdje god da ode. Međutim, neće se vraćati u Španjolsku osim ako ne odluči drugačije. Potreban mu je klub za koji će osjetiti da je ispravna opcija za njega." 33-godišnji Španjolac od dolaska u United prije 10 mjeseci upisao je tek dva nastupa. Nakon ozljede Tima Krula sve glasnije se spominje kao jedan od kandidata za novog vratara Newcastlea.

KOŠARKA

Mirza Begić novi je Slovenac u NBA ligi. Begić je stavio potpis na ugovor s New Orleans Pelicansima te će se boriti za mjesto među 15 igrača na rosteru za početak sezone. Do ove sezone nastupao je za Laboral Kutxu, a sada je prihvatio poziv da se okuša među najboljim igračima današnjice.

Lamar Odom nalazi se u bolnici u Las Vegasu u teškom stanju nakon što je pronađen bez svijesti u bordelu u Crystal Nevadi. Prema tvrdnjama osoba koje su ga pronašle, Odom je uzeo kombinaciju alkohola i tableta, a u bolnicu je primljen bez svijesti te liječnici tvrde kako su šanse za preživljavanje 50:50. "Lamar je pronađen bez svijesti s licem okrenutim prema tlu. Iz usta i nosa curila mu je krv pomiješana s bijelom supstancom", stoji u policijskom izvješću.

Euroliga žene:
Nadežda - Uni Girona 65:41 (Kayla McBride 19p / Vita Kuktiene 12p, 5sk)
Good Angels Košice - Halcon Avenida 66:47 (Zuzana Žirkova 16p, 5sk / Gabriela Marginean 12p)
Dinamo Kursk - Fenerbahče 72:40 (Nnemkadi Ogwumike 22p / Jantel Lavender 10p, 8sk)
Wisla Can Pack - Castors Braine 69:76 produžetak (Laura Nicholls 26p, 11sk, 6as / Alina Iagupova 23p, 5sk)
Bourges - Jekaterinburg 58:65 (Paoline Salagnac 12p / Brittney Griner 17p, 10sk)
Galatasaray - Schio 58:72 (Bahar Caglar 19p / Laura Macchi 16p)
USK Prag - AGU Spor 68:72 produžetak (Kia Vaughn 15p, 11sk / Odyssey Sims 20p, Mirna Mazić 2p)
Lille - Euroleasing Sopron 78:44 (Fatimatou Sacko 13p, Emilija Podrug 8p, 4as / Zsofia Fegyverneky 10p, 5as, Iva Ciglar 5p)

Slovačko prvenstvo:
Komarno - Svit 88:70 (Ivan Mikulić 5)
Nova Ves - Prievidza 53:83 (Igor Marić 8p, Marko Batina 16p)

TENIS

Nakon 80-godišnje tradicije Italian Open mogao bi preseliti u Milan, zaprijetio je u srijedu predsjednik Talijanskog teniskog saveza Angelo Binaghi nakon što su organizatori najavili mogućnost promjene lokacije. Turnir bi s povijesnog Foro Italica, a stoji u prijedlogu organizatora, trebao preseliti na lokaciju pored glavne rimske zračne luke, no Binaghi je odgovorio idejom o još daljem preseljenju. "U jednu ruku bilo bi ludo napustiti ovu lokaciju, ali u drugu moramo priznati da je centar talijanskog tenisa Milan. Turnir se na današnjoj lokaciji odigrava tek zbog tradicije i zajedničke povijesti. Nadam se da ćemo nekako moći pronaći rješenje, ali u Milanu bi Open mogao puno brže napredovati."

ATP Šangaj, 2. kolo:
Bernard Tomić (Australija) - David Ferrer (Španjolska, 7) 6:4, 6:2
John Isner (SAD, 13) - David Goffin (Belgija) 6:3, 7:6(5)
Kei Nishikori (Japan, 6) - Nick Kyrgios (Australija) 1:6, 6:4, 6:4
Kevin Anderson (Južna Afrika, 12) - Fabio Fognini (Italija) 6:3, 7:6(1)
Andy Murray (Velika Britanija, 3) - Steve Johnson (SAD) 6:2, 6:4
Tomaš Berdych (Češka, 5) - Jack Sock (SAD) 7:6(3), 4:6, 6:4
Gilles Simon (Francuska, 10) - Leonardo Mayer (Argentina) 6:7(0), 6:4, 6:2
Stan Wawrinka (Švicarska, 4) - Viktor Troicki (Srbija) 7:6(3), 6:3
Novak Đoković (Srbija, 1) - Martin Kližan (Slovačka) 6:2, 6:1
Richard Gasquet (Francuska, 11) - Vasek Pospisil (Kanada) 6:4, 3.6, 6:4
Miloš Raonić (Kanada, 9) - Roberto Bautista Agut (Španjolska) 6:4, 6:7(3), 7:6(5)
Feliciano Lopez (Španjolska, 15) - Dominic Thiem (Austrija) 6:7(4), 7:6(6), 6:3

WTA Tianjin, 2. kolo:
Kristina Mladenović (Francuska, 5) - Urszula Radwanska (Poljska) 6:4, 6:4
Bojana Jovanovski (Srbija) - Elena Vesnina (Rusija) 6:3, 6:1
Timea Babos (Mađarska) - Alison Riske (SAD, 7) 6:3, 6:3
Karolina Pliškova (Češka, 3) - Magda Linette (Poljska) 6:2, 6:1

WTA Hong Kong, 1. kolo:
Daria Gavrilova (Rusija, 6) - Lara Arruabarrena (Španjolska) 7:6(4), 6:1
Heather Watson (Velika Britanija) - Ya-Hsuan Lee (Kineski Tajpeh) 6:0, 6:7(5), 6:4
Samantha Stosur (Australija, 5) - Monica Puig (Portoriko) 6:4, 6:4
Jelena Janković (Srbija, 4) - Anastasia Rodionova (Australija) 6:0, 6:2

WTA Linz, 1. kolo:
Aleksandra Krunić (Srbija, Q) - Roberta Vinci (Italija, 3) 6:1, 6:7(3), 6:1
Madison Brengle (SAD) - Johanna Konta (Velika Britanija) 6:3, 7:5
Margarita Gasparjan (Rusija) - Camila Giorgi (Italija, 6) 6:3, 2:6, 6:3
Anna-Lena Friedsam (Njemačka) - Andreea Mitu (Rumunjska) 7:5, 6:3

WTA Tianjin, parovi 1. kolo:
Jurak/Melichar - Han/Hingis 7:5, 3:6, 10:2

Challenger Hi Chi Minh, 2. kolo:
Thomas Fabbiano (Italija, 5) - Matija Pecotić (Hrvatska) 6:3, 6:4

Challenger Rennes, 2. kolo:
Ivan Dodig (Hrvatska, 7) - Marius Copil (Rumunjska) 7:5, 7:6(3)

RUKOMET

Rhein-Neckar Löwen ekspresno je reagirao nakon odlaska vratara Darka Stanića koji je, čini se, blizu odlaska u Katar te je u svoje redove doveo 39-godišnjeg Richarda Stochla. Ugovor s nekadašnjim slovačkim reprezentativcem potpisan je do kraja aktualne sezone. "Stanić nam je rekao da želi napustiti klub iz privatnih razloga. Respektiramo njegovu želju, ali i dalje imamo na snazi dvogodišnji ugovor. Znamo da je Qatar zainteresiran za njegove usluge, a svi ćemo vjerujem naći zajedničko rješenje što prije", izjavio je u srijedu direktor Lavova Lars Lamade, dok se trener Nikolaj Jacobsen osvrnuo na novo lice u svojoj svlačionici: "Sa Stochlom smo pokrili upražnjeno mjesto. Riječ je o nevjerojatno iskusnom vrataru, ostatku naših vratara bit će velika potpora."

Premijer liga:
Varaždin - Vinkovci 31:26
Umag - Poreč 27:21

Bundesliga:
Balinger - Rhein-Neckar Lowen 21:31
Kiel - Eisenach 32:22 (Domagoj Duvnjak 5 / Branimir Koloper 2)

Asobal:
Barcelona - Cuenca 34:21 (Marko Kopljar 2)

VODENI SPORTOVI

Šime Fantela i Igor Marenić prvi su nakon tri dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu olimpijskih dvojaca u klasi 470 u Haifi. "Što reći nakon ovakvog dana, zaista je sve bilo kako treba. Odabrali smo pravu strategiju i odlično odradili sve zamišljeno. Opet je bilo jako zahtjevno, taktički prije svega. Lagan vjetar s dosta promjena. Recept za dalje je samo smireno kao i do sada", zadovoljno je prva tri dana prokomentirao Igor Marenić. Pred hrvatskim jedriličarima još su četiri plova u zlatnoj skupini i finalni plov za odličja za najboljih deset.

OSTALI SPORTOVI

Sandra Paović okitila se zlatnom medaljom na Europskom prvenstvu za osobe s invaliditetom. Iz Danske se naša reprezentativka vraća s najsjajnijim odličjem nakon što je u polufinalu bila bolja od ukrajinske predstavnice Klimenko rezultatom 3:0, a zatim u finalnoj borbi svladala još jednu Ukrajinku Hodzinskaju. Anđela Mužinić u kategoriji 3 rezultatom 2:3 poražena je od Šveđanke Anne-Carin Ahlquist. Mužinić će novu priliku imati u ekipnoj konkurenciji. Ona i Helena Dretar Karić kao braniteljice naslova najveće su favoritkinje za zlato.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.10.2015. u 15:10
    Pivarića van, Strinića na lijevi bok! Ili? Sunce li vam vaše...
    Obrisan korisnik