Zimski sportovi

Velike pobjede Sharksa i Canucksa, rookie donio pobjedu Bluesima

Željka Jurkas • srijeda, 14.10.2015.
Velike pobjede Sharksa i Canucksa, rookie donio pobjedu Bluesima

Devilsi, Penguinsi, Canesi, Oilersi i Kingsi još uvijek nisu upisali pobjede ove sezone u NHL-u, a jučer su uvjerljivo slavili Sharksi u Washingtonu. Wingsi su uzeli prvi susret protiv Boltsa, Bluesi su u tijesnom susretu izvukli pobjedu u Calgaryju, dok su specijalne jedinice donijele prednost Panthersima...

Keith Kinkaid stao je na vrata umjesto Coryja Schneidera koji je dobio ispričnicu zbog rođenja djeteta , i unatoč dobroj izvedbi morao čestitati Pekka Rinneu koje je još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih. Dva pogotka specijalnih jedinica, odnosno Romana Josija odlučila su sudbinu Devilsa i zadala im treći poraz sezone, dok su na isto toliko produžila niz pobjeda Predatorsa.

New York Rangersi su prvi poveli, no specijalne momčadi Jetsa preuzele su glavnu riječ i ostavile Henrika Lundqvista nemoćnim. Michael Hutchinson obranio je 40 udaraca i osigurao da tri pogotka nisu bila uzaludna. Mark Stuart dodao je još jedan na kraju u praznu mrežu zadavši Ragsima prvi poraz sezone.

Montreal Canadiensi ostali su neporažena momčad nakon gostovanja na prvoj domaćoj utakmici Pittsburgh Penguinsa. Kapetan Max Pacioretty postigao je dva pogotka, a Carey Price zaustavio 31 udarac domaćina, uključujući prvi udarac na vrata kapetana domaćina, Sidneyja Crosbyja. Dvaput su se Pensi vraćali s minimalnog zaostatka, no pronaći put za treći pak preko Pricea pokazalo se preteško pa je gol Tomasa Fleischmanna u šestoj minuti zadnje trećine ostao pobjednički.

Bez kapetana Aleksandra Ovečkina koji je, kako se kasnije saznalo kažnjen s utakmicom neigranja jer je zaspao na jutarnji trening, u svom Verizon centru Capitalsi su teško stradali. San Jose Sharksi pospremili su pak triput iza leđa Bradena Holtbyja (i još dvaput u praznu mrežu), dok je s druge strane Martin Jones ponovno bio izvrstan i upisao drugi shutout sezone. Powerplay gol Joea Thorntona otvorio je susret, a Mike Brown i Tomaš Hertl dovršili su posao na početku druge trećine.

Dan nakon poraza koji im je teško pao u Wells Fargo centru, Panthersi su gostovali u Raleighu kod Hurricanesa. Svega dvije minute bilo im je potrebno da se upišu na semafor, a tek u trećoj trećini osigurali su pobjedu. Elias Lindholm izjednačio je rezultat na sredini susreta, a pred ofenzivom gostiju koji su u 50 sekundi postigli dva gola, Eddie Lack je ostao nemoćan.

Dva vratara odigrala su pravi duel u Joe Louis areni, a Jimmy Howard izvukao je pobjedu. Kapetan domaćina Henrik Zetterberg upisao je gol i asistenciju, a sve je započeo Gustav Nyquist na powerplayu krajem druge trećine. Ryan Callahan prepolovio je vodstvo Wingsa devet minuta prije isteka vremena, no nije mogao ugroziti treću u nizu pobjedu domaćina.

Oilersi još uvijek nisu upisali pobjedu unatoč 48 obrana Andersa Nilssona u sinoćnjem susretu u American Airlines centra. Dallas Starsi još jednom su bili prebrzi i njihov napad preubojit i precizan. Jason Spezza upisao je hat trick, a Tyler Seguin radio pravi kaos u obrani gostiju. Connor McDavid došao je do svog prvog NHL gola izjednačivši rezultat na 2:2 u drugoj trećini, no Spezza je pokvario slavlje s dva pogotka u zadnjoj.

Rookie branič St. Louis Bluesa našao je pravo vrijeme da se predstavi svima u NHL-u. S dva pogotka u drugoj trećini poništio je izjednačenje od dva gola na svakoj strani i odveo svoje Bluese na dva gola razlike u Saddledomeu. Jonas Hiller (24 obrane) bio je puno zaposleniji od Briana Elliotta koji se suočio sa svega 18 udaraca, a unatoč zaključavanju vrata u zadnjih 20 minuta, Flamesi nisu uspjeli doći do izjednačenja.

Vancouver Canucksi spremili su odličnu taktiku za Kingse, gotovo su ih pobijedili njihovim oružjem u zadnjih par sezona. Uz neprobojnu obranu kojoj se podredila kompletna momčad, ostavili su domaćine na svega 15 udaraca upućenih prema vratima Ryana Millera dok su oni dvaput bili precizni iz 25 pokušaja na vrata Jonathana Quicka. Adam Cracknell i Alexandre Edler pronašli su mrežu u drugoj trećini, a Derek Dorsett dodao je još jedan u praznu mrežu na samome kraju utakmice u kojoj je Miller upisao 36. shutout karijere.

NHL

New Jersey Devils – Nashville Predators 1:3

New York Rangers – Winnipeg Jets 1:4

Pittsburgh Penguins – Montreal Canadiens 2:3

Washington Capitals – San Jose Sharks 0:5

Carolina Hurricanes – Florida Panthers 1:4

Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning 3:1

Dallas Stars – Edmonton Oilers 4:2

Calgary Flames – St. Louis Blues 3:4

Los Angeles Kings – Vancouver Canucks 0:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!