Ostali sportovi

Mladi karlovački bejzbolaš postat će prvi Hrvat s potpisanim ugovorom s profesionalnom MLB momčadi

Sportnet • četvrtak, 15.10.2015.
Mladi karlovački bejzbolaš postat će prvi Hrvat s potpisanim ugovorom s profesionalnom MLB momčadi

Antonio Horvatić, jedan od najboljih karlovačkih i hrvatskih bejzbolaša, a svakako najbolji kada su mlađe kategorije u pitanju pred ostvarenjem je sna – i to ne samo svojeg, već i sna cjelokupne hrvatske baseball obitelji. On bi, naime, u prosincu trebao potpisati ugovor s profesionalnom MLB momčadi Tampa Bay Rays!

Sportska senzacija, bez ikakve sumnje, jer niti jedan Hrvat u povijesti još nije u tome uspio. Ima nas puno u NBA, Borna Rendulić probija “zidove” u NHL-u, ali američki nogomet i baseball za Hrvate su bili nedostižan san, izuzevši Amerikance hrvatskog porijekla kojih je bilo u obje lige. No, iz Hrvatske do MLB-a – to zaista zvuči kao nemoguća misija.

Ne i za supertalentiranog Horvatića, koji je oduševio skaute na nekoliko MLB trening kampova kao i kao član reprezentacije Europe na turneji Amerikom. Ključan je, čini se, ipak bio kamp u Nizozemskoj, gdje ga je skaut Tampa Bay Raysa “snimio” i dodatno testirao, vidjevši u njemu potencijal za poziciju koju u Hrvatskoj inače ne igra – onu hvatača ili catchera.

Dakako, do eventualnog prvog nastupa u MLB, najjačoj svjetskoj baseball ligi je još jako puno. No, i ugovor s jednom MLB momčadi gotovo je nevjerojatno postignuće, jer u proteklih 15 godina potpisalo ga je samo 60 Europljana. Sada će to učiniti i prvi Hrvat.

Svi MLB klubovi imaju niz manjih klubova koji djeluju pod njihovim okriljem i u kojima se “bruse” buduće zvijezde svjetskog baseballa. Horvatić bi prvo mogao u Dominikansku Republiku, gdje se, za slabije upućene, igra jedna od najboljih baseball liga izvan SAD-a i iz koje dolaze mnoge MLB zvijezde.

Prije tek tri dana, Horvatić je bio jedan od najzaslužnijih za 13. naslov prvaka Hrvatske za karlovačku Olimpiju 83. Možda smo na tribinama uživali gledajući – budućeg MLB igrača.

KAportal.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.10.2015. u 15:22
    Ovo je stvarno podvig! Sve najbolje mu zelim.. Mozda zbog njega i pocnem pratiti bejzbol... ;-)
    Obrisan korisnik
  • narada10815.10.2015. u 22:11
    wow, bravo, mladi gospodine. I to je napravljeno u zemlji gdje sportaši ne uspjevaju jer su uvjeti dobri, nego uspjevaju unatoč tome šta su uvijeti loši. Good luck!
    narada108