Zimski sportovi

Dva shutouta, tri uvjerljive gostujuće pobjede

Željka Jurkas • četvrtak, 15.10.2015.
Dva shutouta, tri uvjerljive gostujuće pobjede

Srijeda u NHL-u značila je četiri susreta. Ducksi i Columbus uzaludno su tražili prve pobjede, Bruinsi su upisali svoju prvu, a jedini domaćini koji su upisali dva boda bili su Flyersi...

Columbus se držao na domaćem ledu Nationwide arene do sredine susreta. Triput su dolazili u minimalno vodstvo koje su Senatorsi izjednačavali unutar par minuta da bi konačno Mika Zibanejad postigao četvrti pogodak dvije i pol minute prije isteka druge trećine. Vratar Lumbusa Sergej Bobrovskij nije imao svoj dan, pustivši šest na 26 udaraca, a kasnije je izjavio da mu je „samopouzdanje na nuli“. S druge strane Craig Anderson susreo se sa 41 udarcem i zaustavio njih 38. Kapetan gostiju Erik Karlsson četiri puta asistirao je za pogotke.

Michael Neuvirth drugi puta je stajao na vratima Flyersa i pobrinuo se da niti jedan pak ne uđe u njegovu mrežu. Sam Gagner otvorio je susret u šestoj minuti druge trećine pogotkom na powerplayu dok je kapetan Claude Giroux dao pogodak sigurnosti, ako se o tako nečemu protiv Chicago Blackhawksa može pričati, pred sam drugi odmor. Marian Hossapenalty killu, situaciji u kojoj ima 30 pogotka u NHL karijeri, no niti to sinoć nije bilo dovoljno u Wells Fargo centru. Flyersi su slavili s 3:0, a posljednji pogodak u mrežu Coreyja Crawforda pospremio je Matt Read.

Boston Bruinsi došli su do prve ovosezonske pobjede. Gostovanje u Pepsi centru pokazalo sretnim i napokon dovelo do ofenzivne eksplozije uz zatvaranje utakmice dobrom defenzivnom igrom. Bruinsi su poveli s pet pogodaka prije nego su domaćini odgovorili. Petorica različitih strijelaca postigla su svoje prve golove sezone, a na samom kraju praznu mrežu je pronašao David Krejči za svoj trći gol sezone. Kapetan Avsa Gabriel Landeskog postigao je svoj četvrti pogodak sezone kao prvi odgovor Bruinsovom napadu. Semjon Varlamov povučen je na klupu nakon petog primljenog gola, u 36. minuti.

Rookiji nastavljaju impresionirati Ligu. Najnoviji podvig koji puni naslovnice je hat trick Anthonyja Duclaira koji je sudjelovao u uvjerljivoj pobjedi Coyotesa nad Ducksima u Pondi. Drugi rookie Max Domi postigao je treći pogodak utakmice odnosno jedini koji nije pripao Duclairu. Na vratima gostiju Mike Smith je briljirao s 37 obrana, dok su Ducksi startali s Antonom Khudobinom kojeg je u 13. minuti razriješio dužnosti Frederick Andersen koji je primio jedan pogodak iz 21 pokušaja.

NHL

Columbus Blue Jackets – Ottawa Senators 3:7

Philadelphia Flyers – Chicago Blackhawks 3:0

Colorado Avalanche – Boston Bruins 2:6

Anaheim Ducks – Arizona Coyotes 0:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!