Zimski sportovi

Oilersi i dalje bez pobjede, Capitalsi dominirali Hawksima

Željka Jurkas • petak, 16.10.2015.
Oilersi i dalje bez pobjede, Capitalsi dominirali Hawksima
Foto: EPA

U osam susreta NHL-a u četvrtak pet pobjeda je pripalo domaćinima, uključujući oba zaključavanja mreža. Starsi su uzeli bodove iz Tampe, Bluesi iz Edmontona, a Wild iz Arizone...

Nikolaj Kuljomin dao je Islandersima prednost početkom zadnje trećine, a kapetan John Tavares završio je potpuni preokret pet minuta kasnije za vodstvo od dva gola domaćina. James Neal ubrzo je vratio razliku na gol, no Predatorsi unatoč 47 udaraca na vrata nisu uspjeli doći do izjednačenja.

Novi u nizu rookija koji su zabljesnuli na samom početku sezone i odlučuju susrete bio je Daniel Sprong, mladi napadač Pittsburgh Penguinsa. Postigao je drugi, osiguravajući pogodak utakmice sa Senatorsima dvije minute nakon što je Jevgenij Malkin postigao vodeći i svoj prvi sezone. Marc-Andre Fleury obranio je 22 udarca za prvi shutout sezone i pobrinuo se za prvu pobjedu Penguinsa.

Washington Capitalsi pospremili su katastrofalan poraz od Sharksa iza sebe i upisali uvjerljivu pobjedu nad Hawksima. T.J. Oshie postigao je prvi pogodak u dresu Washingtona, a Braden Holtby propustio je obraniti tek jedan udarac. S po golom u prve dvije trećine domaćini Verizon centra stekli su prednost koju je Matt Niskanen povečao. Viktor Svedberg postigao je jedini gol za goste.

Carey Price zaustavio je svih 25 udaraca u prvoj domaćoj utakmici sezone u Bell centru, a Montreal Canadiensi su po četvrti puta u povijesti započeli sezonu sa 4 pobjede bez poraza. U preostala tri puta otišli su do kraja i na kraja i osvojili Stanleyja. Na prvi odmor otišlo se bez pogodaka jer je i Henrik Lundqvist briljirao u svojim vratima. Tomas Fleischmann upisao je prvi pogodak susreta, a na samom kraju Dale Weise je kao drugi igrač prošao Lundqvista i osigurao pobjedu.

Unatoč dva gola kapetana Stevena Stamkosa Dallas Starsi su se pokazali prejakima za domaćine Amalie arene. Zasluge idu i Kariju Lehtonenu koji je zaustavio 30 udaraca Boltsa. Dallas je preuzeo vodstvo u prvoj trećini i nije ga ispuštao do samoga kraja.

Jaromir Jagr postigao je dva pogotka u prvoj trećini i dodao asistenciju Aleksandru Barkovu na trećem, pobjedničkom gol Panthersa. Gostujući kapetan Brian Gionta imao je sezonski debij, a Jake McCabe i Tyler Ennis uspjeli su proći Roberta Luonga.

Otvaranje sezone u Rexall placeu nije prošlo kako su se domaćini nadali. Oilersi su i dalje bez pobjede, a Bluesi su osmom pobjedu u nizu potvrdili dominaciju nad Edmontonom. Domaćini su poveli, a već dvije i pol minute kasnije Jori Lehtera izjednačio je rezultat. Na novo vodstvo čekalo se gotovo do kraja druge trećine, a Paul Stastny donio je pobjednički pogodak početkom zadnjih 20 minuta.

Minnesota je krenula jako u susretu u Glendaleu, a na kraju uspijela sačuvati prednost od pogotka razlike. Zach Parise upisao je peti gol sezone, a još daput se zatresla mreža Mikea Smitha prije nego su domaćini odgovorili. Mikael Granlund postiže četvrti pogodak, za koji će se na kraju uspostaviti da je bio potreban zahvaljujući kasnom golu Michaela Stonea

NHL

New York Islanders – Nashville Predators 4:3

Pittsburgh Penguins – Ottawa Senators 2:0

Washington Capitals – Chicago Blackhawks 4:1

Montreal Canadies – New York Rangers 3:0

Tampa Bay Lightning – Dallas Stars 3:5

Florida Panthers – Buffalo Sabres 3:2

Edmonton Oilers – St. Louis Blues 2:4

Arizona Coyotes – Minnesota Wild 3:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!