Zimski sportovi

Kopitarov prvi gol za prvu pobjedu Kingsa, Ducksi treći puta zaključani

Željka Jurkas • subota, 17.10.2015.
Kopitarov prvi gol za prvu pobjedu Kingsa, Ducksi treći puta zaključani

Leafsi, Kings i Canucksi su pronašli način, dok se Ducksi još uvijek muče. Jetsi su slavili na domaćem ledu na otvaranju sezone, Sharksi nastavljaju pobjeđivati, a Bluesi su izdržali napade Canucksa…

Sharksi i bez Logana Couturea koji je slomio nožni prst te će biti van leda 4-6 tjedana, nastavljaju s pobjedama. U New Jerseyju Devilse su svladali u shootoutu. Ironično zaista obzirom da je novi trener Sharksa Peter DeBoer isti onaj koji je vodio Devilse kada u cijeloj sezoni nisu uspijeli niti jednom ostvariti pobjedu u raspucavanju kaznenih udaraca. Martin Jones nastavlja briljirati i dominirati ligom, a za četvrtu u nizu pobjedu upisao je 32 obrane. Patrick Marleau dao je gostima vodstvo na samom početku susreta, a do izjednačenja je Prudential centar čekao tri minute prije isteka vremena.

I dok je Columbus u spiralnom padu i pitanje gdje će završiti, Mike Babcock upisao je prvu pobjedu s Maple Leafsima. Zahvaljujući tri gola u zadnjoj trećini, drugom sezone Joffreyja Lupula koji je razbio izjednačenje, i dva kasna pogotka Lea Komarova (drugi u praznu mrežu), Leafsi su spriječili preokret domaćina i ponovno preuzimanje vodstva koje su imali u prvoj trećini.

Brock McGinn postigao je svoj prvi NHL pogodak u prvom izlasku na led u prvoj minuti susreta pospremivši odbijanac vlastitog udarca s donjeg ruba lijevog kruga i dao naslutiti kakav susret će se odigravati u Joe Louis areni. Triput su gosti pogodili mrežu Jimmyja Howarda prije nego je konačno Detroit odgovorio. Dva brza pogotka pred kraj druge trećine vratila su susretu neizvjesnost, no Carolina u zadnjoj trećini s još dva gola vraća susret pod svoju kontrolu. Spomenimo da je Jonathan Franzen ponovno van leda zbog posljedica potresa mozga.

Jetsi su otvarali sezonu u MTS centru u Winnipegu i nakon kratkotrajne zatečenosti da sve neće ići po planu, kasnim golovima u zadnjoj trećini srušili su Flamese, točnije Karrija Rama koji je skupio 27 obrana. Dustin Byfuglien donio je minimalnu prednost minutu i pol prije produžetaka nakon što se na drugi odmor otišlo s po golom u svakoj mreži. Blake Wheeler pospremio je svoj treći sezone u praznu mrežu 30 sekundi kasnije.

U drugoj utakmici u dva dana Bluesi su preživjeli veliki pritisak na samome kraju i upisali još jednu pobjedu. Vladimir Tarasenko imao je dvije asistencije, a Jori Lehtera, Alex Steen, Robert Bortuzzo i Kyle Brodziak pronalazili su mrežu Ryana Millera. Jared McCann i Daniel Sedin doveli su utakmicu na gol razlike sa svega 29 sekundi preostalih na semaforu, no Jake Allen je spriječio sve daljnje pokušaje.

Po treći puta ove mlade sezone Anaheim Ducksi ostali su bez postignutog pogotka, a još uvijek su i u potrazi za prvom pobjedom. Reto Berra obranio je 35 pokušaja za svoj drugi shutout karijere i prvu ovogodišnju pobjedu kao starter. Nathan McKinnon zabio je u prvoj minuti susreta, a po još jedan gol u preostale dvije trećine upisali su Jack Skille i John Mitchell.

Los Angeles Kingsima bio je potreban produžetak uz 25 obrana Jonathana Quicka da konačno dođu do svoje prve ovosezonske pobjede. Tyler Toffoli doveo je domaćine Staples centra u prednost powerplay golom, a na isti način je izjednačio kapetan Wilda Mikko Koivu početkom zadnje trećine. Anže Kopitar postigao je svoj prvi gol sezone u rpavo vrijeme. Na dodavanje Tannera Pearsona sredinom produžetka konačno je dao Kingsima toliko željena dva boda.

NHL

New Jersey Devils – San Jose Sharks 1:2 SO

Columbus Blue Jackets – Toronto Maple Leafs 3:6

Detroit Red Wings – Carolina Hurricanes 3:5

Winnipeg Jets – Calgary Flames 3:1

Vancouver Canucks – St. Louis Blues 3:4

Anaheim Ducks – Colorado Avalanche 0:3

Los Angeles Kings – Minnesota Wild 2:1 OT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!